Hatay kontrolsüz bir göç saldırısı altında

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Hatay kontrolsüz bir göç saldırısı altında

GÜNDEM Haberleri  / iha

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Hatay’ın kontrolsüz bir göç saldırısı altında olduğunu belirterek, “Hatay düşerse Türkiye düşer. Hatay düşerse Kıbrıs düşer" dedi.

Hatay Barosu’nun kuruluş yıl dönümü etkinlikleri için Hatay’da bulunan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, İskenderun ilçesinde bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

Alevi Kültür Merkezi Cemevi’nde sabah kahvaltısı yapan Feyzioğlu, daha sonra İskenderun Güney Eğitim Vakfı’na ziyarette bulundu. Burada kendisini karşılamaya gelenlere bir konuşma yapan Feyzioğlu, Hatay’da Alevi, Sünni ve Nusayri depremi beklendiğini kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu ülkenin çok büyük bir eğitim sorunu var. İşin kökü eğitimdir. Eğitimden Türkiye’nin bana göre büyük sorunu yarın çok büyük bir sorunu haline getirilecek ve Hatay’dan patlayacak olan Alevi, Sünni ve Nusayri depremi bekliyor. Böyle bir fay hattı derinleşiyor sürekli. Diğer yandan Türk ve Kürt fay hattı derinleşiyor. Ve orada da bizi büyük bir felaket bekliyor. Fakat bu ikisi ayrı ayrı planlanmıyor. Bu ikisi aynı anda iç içe geçmiş ve öyle iç içe geçirilmiş ki içinden çıkınılması imkansız hale getirilecek şekilde. Hatay aynı zamanda şu anda kontrolsüz bir göç saldırısı altındadır. Bu göçle Hatay’ın demokratik yapısı zaman içerisinde ama pek bir hızlı değiştirilmek istenmektedir. Hatay’daki hoşgörü ortamı başa çıkılamayacak yükseklikteki sayıların yerleştirilmesiyle hızla aşınmaya elverişlidir. Buradan eminim biliyorlardır ama Türk hükümetinin yetkililerine de bizimde bildiğimizi seslenmek isterim. Hatay düşerse Türkiye düşer. Hatay düşerse Kıbrıs düşer. Ve mesele Doğu Akdeniz’de demir yatağı ve diğer iki doğalgaz sahasının bulunması ve işletmeye açılmak üzere olmasıyla doğrudan ilgilidir. Bir tarafından Kıbrıs diğer tarafından Hatay’ın münhasır ekonomik bölge sahası doğalgaz yataklarını ya kapsamakta ya da çerçevelemektedir”.

Feyzioğlu’nun konuşmalarının ardından İskenderun Güney Eğitim Vakfı Başkanı Şefik Uyar tarafından Feyzioğlu’na günün anısına bir plaket takdimi yapıldı. Feyzioğlu, gün içerisinde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’ne de ziyaretlerde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...