Avrupa'da sigara paketleri 2016'da değişiyor

Avrupa'da sigara paketleri 2016'da değişiyor

DÜNYA Haberleri

2016 yılından itibaren sigara paketleri, üzerinde sigaranın çeşitli hastalıklara yol açtığını gösteren fotoğraflarla piyasaya çıkacak.

Sigara paketlerin üzerinde uyarıcı fotoğrafların yer almasıyla ölümcül hastalıklara dikkat çekilecek. Birçok Avrupa ülkesinde fotoğraflı sigara paketlerinin satışına 2015 yılında başlandı.

MENTOLLÜ SİGARALAR PİYASADAN KALKACAK
Yeni yılda sigara tiryakilerini bu alışkanlıklarından uzak tutmak için paketlerin üzerinde hafif, zararsız, doğal tütün veya aromasız gibi ek yazılar da yasaklıyor. 2020 yılında ise mentollü sigaralar piyasadan tamamen kaldırılıyor. Sigara reklamlarının da yasaklanması gündemde. Yeni uygulama Avrupa piyasasında satışa sunulan çok sayıda küçük markayı yutarak, piyasadan yok olacak. 2016 yılında elektrikli sigaralar için satışa sunulan E-Liquids (içinde aroma, nikotin deposu şişeler) satışlarına da yasak getiriliyor.

SİGARA İÇENLERİN ÜÇTE BİRİ KANSERDEN ÖLÜYOR
Avrupa ülkelerinde sigara içenlerin üçte biri kanserden ölüyor. Almanya’da her yıl yaklaşık 150 bin kişinin ölümüne sebep olan tütün tüketimin önüne geçilemiyor. Almanya’da en çok sigara içilen eyaletlerin başında Berlin, Mecklenburg-Vorpommern ve Bremen geliyor. En az sigara içilen eyaletler içinde Baden Württemberg ve Bavyera eyaleti bulunuyor. En çok sigara tüketen meslek sahiplerin başında güvenlik elemanları geliyor. En az sigara içen meslek sahipleri ise öğretmenler. Sigara tüketimi her yıl ortalama dünya ekonomisine 500 milyar Euro gelir sağlıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...