Yabancı, İstanbul'a 10 milyar lira bıraktı

Düzenleyen:
Yabancı, İstanbul'a 10 milyar lira bıraktı

Ekonomi Haberleri

Türkiye'ye gelen turistler en çok harcamayı İstanbul'da yapıyor.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, yabancı turistler, 2015 yılında Türkiye'de yaklaşık 19.5 milyar TL tutarında kartlı işlem yaptı. Harcamaların 3'te 2'sini alışveriş işlemleri, 3'te 1'ini ise nakit çekim işlemleri oluşturdu. Bu yıl yabancı kartlarla alışverişteki ortalama işlem tutarı 443 TL olurken, alışverişlerin 4'te 1'ini internette yapılan kartlı ödemeler oluşturdu. 2015 yılında yabancı kartlarla internetten yapılan kartlı alışveriş tutarının 4,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Yapılan kartlı alışverişlerin il bazında dağılımı incelendiğinde, turistlerin en fazla harcama yaptığı il olarak İstanbul dikkati çekiyor. 10.8 milyon kişinin ziyaret ettiği İstanbul'da yapılan alışverişler, yabancı turistlerin yaptığı toplam kartlı alışverişlerin yüzde 51'ini oluşturuyor. İstanbul'un en yakın takipçisi yüzde 19 ile Antalya oldu. Bu ili yüzde 7 ile Muğla ve yüzde 5'le İzmir izledi. 
Yabancı kartlarla yapılan ödemelerin 2015'teki sektörel dağılımı incelendiğinde, yüzde 19 ile konaklama sektörünün en fazla paya sahip olduğu görülüyor. Bu sektörü yüzde 16 ile hava yolları, yüzde 15'le giyim, yüzde 10'la seyahat ve yüzde 10'la kuyumculuk sektörü izliyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...