Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elitaş: Rusya'da tüketici fiyatları olağanüstü arttı

Düzenleyen:
Elitaş: Rusya'da  tüketici fiyatları  olağanüstü arttı

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya'nın kendi halkına zulmettiğini söyleyerek, "Ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" dedi.

Kayseri Sanayi Odası tarafından düzenlenen 2015 Sanayi Gecesi'ne katılan Elitaş, "Rusya Türk mallarına koyduğu ambargo ile Türkiye'ye zarar vereceğini düşünüyor ama şu anda örüyoruz ki Rusya'da fiyatlar olağanüstü derecede artmış. Rusya'nın yaş meyve ve sebze ithalatının yüzde 40'ına yakını Türkiye Cumhuriyeti tarafından temin ediliyor. Şimdi bu ürünlerin tamamı Rusya'ya gitmeyince Rusya'da tüketici fiyatlarında olağanüstü derecede bir artış var. Ben buradan tekrar çağrı yapıyorum ve her zaman da söylüyorum. Bu iş siyasi iş ise siyaset mekanizması çözer. Askeri iş ise asker mekanizması çözer ama ticaret ile ilgili meseleleri gelin ticaretin kuralları çerçevesinde devam ettirmeye çalışalım" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...