Demirtaş: Direniş zaferle bitecek

Düzenleyen:
Demirtaş: Direniş zaferle bitecek

GÜNDEM Haberleri

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) genişletilmiş olağanüstü genel kurulu dün Diyarbakır'da yapıldı. Genel Kurul'da konuşan HDP'liler, yine terör örgütünü savundu.

 Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, "Türkiye’nin IŞİD’i AKP'dir. Hendekler, Ankara'nın katliam planlarının hayata geçirmeye başladığı için kazıldı. Öz yönetim, özerklik talepleri insanlık var olduğundan beri savaşların kaynağıdır. Kürt gençleri bugün tarihi bilinçle direniş ortaya koymaktadır. Bu direniş zaferle sonuçlanacaktır. Herkes halkımızın iradesine saygı duyacak. Bizim kararlılığımız tanktan toptan daha güçlüdür. Başbakan'a diyorum ki; madem kudretlisiniz, güçlüsünüz al reisini de yanına Cizre'ye git. Hani Kürt halkını terör belasından kurtarıyorsunuz ya, gelin bakın sizi nasıl karşılayacaklar?. Yüz yıllık bir geminin yeniden okyanusun üstüne çıkıyor olması gibi Kürdistan kendi küllerinden yeniden doğuyor. Korkunun ecele faydası yok. Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Kürtlerin bağımsız devletleri de, kantonları da, özerk bölgeleri de olacak. Kürdistan kocaman bir coğrafyadır. Bu coğrafyada kim nasıl yaşamak istiyorsa önce kendisi karar verir, geri kalanlar buna saygı duyar" tehditlerini savurdu. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...