Irak güçleri, Ramadi kent merkezine doğru ilerliyor

Düzenleyen:
Irak güçleri, Ramadi kent merkezine doğru ilerliyor

DÜNYA Haberleri

Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan Ramadi Barajı'nda kontrolü sağladığı ve kent merkezindeki "Hükümet Lojmanları"na doğru ilerlediği bildirildi.

Irak Savunma Bakanlığı'na bağlı "Savaş Medyası Ağı" tarafından yapılan açıklamada, 10. Tugayı birliklerinin Ramadi Barajı ve çevresindeki bölgeleri DAEŞ'ten geri alarak kontrolü sağladığı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin, Elbu Faraj ile Fırat Nehri arasındaki yolda da kontrolü sağladığı aktarılan açıklamada, Felluce'nin güneyinde DAEŞ'e ait iki mevzinin hava saldırısı sonucu imha edildiği ve Irak savaş uçaklarının Felluce yakınlarındaki Naimiyye bölgesinde düzenlediği saldırıda 3 DAEŞ militanın öldürüldüğü, 1 barınak ile silah deposunun havaya uçurulduğu ifade edildi.

Irak Terörle Mücadele Kurumu da güvenlik güçlerinin Ramadi kent merkezindeki el-Hoz bölgesinin tamamını DAEŞ'ten geri aldığını ve bu güçlerin hükümet binalarının bulunduğu "Hükümet Lojmanları"na doğru ilerlediğini doğruladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...