DAEŞ'e bir darbe daha

DAEŞ'e bir darbe daha

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Enbar vilayet merkezi Ramadi kentinde yürütülen operasyonlarda, terör örgütü DAEŞ'in Askeri Konsey Sorumlusu Ebu Ahmed el-Alvani'nin öldüğü bildirildi.

Irak İçişleri Bakanlığı'na bağlı Es-Sukur (Şahinler) İstihbarat Ağı tarafından yapılan açıklamada, Ortak Operasyonlar Komutanlığı ile koordineli bir şekilde alınan istihbari bilgi doğrultusunda, Enbar'da DAEŞ liderlerinin toplantı düzenlediği noktaya operasyon düzenlendiği belirtildi.
Operasyonda aralarında DAEŞ'in Askeri Konsey Sorumlusu Alvani'nin de yer aldığı lider kadrosundan onlarca militanın öldüğü kaydedildi.
- "Enbar'ın yüzde 80'i geri alındı"
Öte yandan Irak Terörle Mücadele Güçleri Komutanı Korgeneral Abdulgani el-Esedi yaptığı açıklamada, "Enbar'ın yüzde 80'i geri alındı" ifadelerini kullandı.
AA muhabirine konuşan Enbar Polis Müdürü Albay Hadi Rizic ise Irak terörle mücadele güçleri, ordu birlikleri ve Enbar polis gücünün kent merkezindeki hükümet binalarının bulunduğu bölgeye güney batısından girdiğini dile getirerek, bu güçlerin halen hükümet binaları ve civarında bulunduğunu söyledi.
Rizic, "Güçlerimiz DAEŞ'in hiçbir direnişiyle karşılaşmadı. Ancak örgütün güçlerimize karşı hükümet binalarının dışındaki El-Cemiye ve El-Sile bölgesinden taarruzu söz konusu. Hükümet binaları, mayın ve bubi tuzaklarından arındırıldıktan sonra önümüzdeki saatler içerisinde tamamen kurtarılacak" dedi.
Irak güçleri, salı günü Ramadi'nin merkezini DAEŞ militanlarından temizlemek için operasyon başlatmış, birçok semtte kontrolü sağlamıştı.
DAEŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD'nin öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAEŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...