Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Star Wars'tan bir rekor daha

Star Wars'tan bir rekor daha

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

"Star Wars" serisinin yeni filmi "Güç Uyanıyor", gösterime girdiği günden bu yana 1 milyar dolarlık hasılata ulaştı.

Dünya genelinde geniş bir hayran kitlesine sahip "Star Wars" serisinin yeni filmi "Güç Uyanıyor", 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak gişe rekoru kırdı.
Beyaz perdeye hızlı bir başlangıç yaparak ilk haftada yaklaşık 500 milyon dolara ulaşan "Star Wars 7: Güç Uyanıyor", dünya çapında 1 milyar dolarlık hasılat elde ederek, sinema tarihinde bu rakama en hızlı ulaşan film oldu.
Film, ABD'de hafta sonunda 153,5 milyon dolar tutarında gelir elde ederken, sadece Noel gününde 49,3 milyon dolarlık hasılat yaptı. ABD medyasında yer alan bilgilere göre bu rakamlar, Noel gününde ulaşılmış en yüksek hasılat.
"Star Wars" serisinin yeni filmi hasılat rekorları kırarken, bu filmle hemen hemen aynı anda vizyona giren filmlerin toplam hasılatı ise yaklaşık 500 milyon dolara ulaşabildi.
Bundan önceki 6 Star Wars filmi toplamda yaklaşık 4,4 milyar dolar gişe hasılatı elde ederken, 2005 yılında vizyona giren "Star Wars 3: Sith'in İntikamı" dünya genelinde 848 milyon dolardan fazla gelir sağlamıştı.
Serinin son filminin ise gişe hasılatının yanı sıra karakterlerin oyuncakları, maskeleri ve giyim eşyaları gibi yan ürünlerle birlikte toplamda 9,6 milyar dolarlık ekonomik kazanç oluşturması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...