Bitirim ikili

Düzenleyen:
Bitirim ikili

SPOR Haberleri

Oğuzhan attığı ve attırdığı gollerle Süper Lig'in en verimli Türk futbolcusu olurken, Süper Mario 13 golle Demba Ba'yı unutturdu

Şenol Güneş'in takımın başına geçmesiyle birlikte taraflı-tarafsız herkesin takdir ettiği bir takıma dönüşen Beşiktaş'ta özellikle iki isim ön plana çıktı. Gittiği her takımda 'isimleri parlatmasıyla' tanınan Şenol Hoca'dan böyle bir performans sezon başında zaten bekleniyordu. Takımda pek çok oyuncu performansını yükseltse de iki oyuncu var ki onlar Kartal'ı adeta sırtladı: Oğuzhan Özyakup ve Mario Gomez... Dün Torku Konyaspor'a attığı nefis golle takımını öne geçiren ve morallendiren Oğuzhan ligde bu sezon 5 gole ulaşırken, 5 de asiste imza attı. Oğuzhan takımının böylece 10 golüne direkt etki yaparken, Süper Lig'de gole en çok katkı veren' Türk oyuncu oldu.
17 golde Gomez var
Demba Ba'nın üçte biri fiyatına takıma katılan Mario Gomez de aldığı parayı sonuna kadar hak etti ve Senegal'li oyuncuyu şimdiden unutturdu. Dün Torku Konya'yı da boş geçmeyen 'Süper Mario' ligin ilk yarısını tam 13 golle kapattı ve Eto'o'yu yakaladı. Avrupa Ligi'nde de 2 golü bulunan Gomez ligde iki de asist yaparak süper bir performans sergiledi. Alman oyuncu toplamda takımının 17 golüne doğrudan etki yapmış oldu. 
12 sezonun en iyi ikinci Kartal'ı 
Beşiktaş Torku Konya galibiyetiyle birlikte son 12 sezonun en iyi ikinci 17. hafta performansına imza attı. Mircea Lucescu yönetiminde şampiyon olduğu 2003-04 sezonunda Süper Lig'in ilk yarısını 43 puanla lider bitiren siyah-beyazlı takım üç puanlı sisteme geçtikten sonra o sezon en iyi performansını yakalamıştı. Dünkü galibiyetle 17 maç sonunda 41 puana ulaşan Kartal 11 sezon aradan sonra ilk yarıyı ilk defa lider bitirirken son 12 sezonun da en iyi ikinci performansına imza attı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...