Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uzmanlardan sosyal medyada 'paylaşım' uyarısı

Düzenleyen:
Uzmanlardan sosyal medyada 'paylaşım' uyarısı

TEKNOLOJİ Haberleri

Sosyal Medya Uzmanı Mehmet Burak Torun, sosyal medya aracılığıyla yapılan yanlış bilgi aktarımlarına dikkat çekerek kullanıcılara tavsiyelerde bulundu.

Sosyal medyanın toplumların iletişim kurmasında olduğu kadar ayrışmasında da etkili olduğunu ifade eden Sosyal Medya Uzmanı Mehmet Burak Torun, sosyal medya aracılığıyla yapılan dezenformasyonların kalıcı tahribatlar bıraktığını söyledi. İnternetle beraber dezenformasyonların da arttığını ifade eden Torun, "21. yüzyılın en popüler kitle iletişim aracı ise hiç kuşkusuz geleneksel medyanın yerini alan internettir. 80'li yılların başlarında bilgisayar başında zaman geçirmek sıra dışı bir hobi olarak değerlendirilirken şimdi dünyanın neredeyse diğer ucundaki insanlarla iletişim kurmanın en etkili ve hızlı yolu olmuştur. Hal böyle olunca sosyal medyanın hayatımızdaki önemi bir hayli artmıştır. Elbette sosyal medyanın faydaları olduğu kadar gerek bireysel gerekse toplumsal zararları da söz konusudur. Bunlardan biri de hiç kuşkusuzu dezenformasyon; yani gerçekleri gizleyerek eksik bilgi vermektir. Bu medyada, siyasette, ekonomide, spor ve askeri alanlarda sıklıkla kullanılan psikolojik bir savaş metodudur" dedi.

Sosyal medyada bazı eylemlerin beklenilenden uzun sürdüğünde provokasyona daha açık olabileceğine dikkat çeken Torun, "Özellikle reaktif özelliği bulunan toplumlarda sosyal medyanın provakatif bir şekilde kullanılması ciddi tahribatlar bırakabiliyor. Bu tahribatlar bazen yerini yönetimlerin, sınırların değişimine kadar bırakabiliyor. Dezenformasyonun etkisi bizim düşündüğümüzden de fazla olmakla beraber, bazıları sırf eğlence için gençler tarafından yaygın hale getiriliyor. Bu nedenle sosyal medyada paylaşılan her bilginin kaynaklarını sorgulamalı, ona göre hareket edilmelidir. Sosyal medyada yaygın olan haberlerin doğruluğuna hemen kanaat getirmemeli ve gerçekliğini mutlaka sorgulamalıyız" diye konuştu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...