Şehidin son telefonu yürek burktu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şehidin son telefonu yürek burktu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cizre'de bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni'nin üvey babası önceki akşam yaptıkları duygulandıran konuşmayı anlattı...

Şırnak'ın Cizre ilçesi Nur Mahallesi'nde bölücü terör örgütü mensuplarının, zırhlı aracın geçişi sırasında önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcı düzeneğini patlatması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kadir Kayveni'nin memleketi Erzurum'un Aşkale ilçesinde yas var.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik kuvvetleri tarafından teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Bugün sürdürülen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren öldürülen terörist sayısının 148'e ulaştığı belirtildi.Devam eden operasyonlarda teröristler tarafından döşenen patlayıcının zırhlı araç geçişinde patlaması sonucu 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu belirtildi. Patlama sırasında 1 polis ve 1 uzman çavuşun yaralandığı öğrenildi.İlçede operasyonların tüm hızıyla devam ettiği bildirildi.

Kayveni'nin şehit haberi, annesi Anşa Atu ile annesinin ikinci evliliğinden üvey babası Zeki Atu'nun oturduğu Çayköy Mahallesi'nde üzüntüye yol açtı. Şehit haberinin duyulmasının ardından şehidin anne ve üvey babasının evine Türk bayrakları asıldı.

Taziyeleri mahalle konağında kabul eden üvey baba Atu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun kendisini önceki akşam arayıp hal ve hatırını sorduğunu belirterek, "Bize, 'hele bir kalkın, sizden bir içtima alayım da sonra yatın' dedi. Ben de kendisine 'burada 4 kişiyiz, hadi al içtimamızı' karşılığını verdim. Orayı aramak yasak. Ben sürekli olarak evini arıyordum. Bugün öğleden sonra 3'te kayınpederini aramışlar, o bana haber verdi. Kendisine 'bırak oraları gel' dedik ama gelemedi" diye konuştu.

Eşi ve bir çocuğunun kendisiyle Şırnak'ta ikamet ettiği öğrenilen şehit Kayveni'nin, cenazesinin ailenin daha sonra kararlaştıracağı şekilde memleketi Aşkale ya da eşinin memleketi İspir ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...