Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak'ta yeni köy korucuları işe alınacak!

Düzenleyen:
Şırnak'ta yeni köy korucuları işe alınacak!

GÜNDEM Haberleri

Güçlükonak Belediyesi'nden yapılan anonsa göre korucu olmak isteyenlerin 6 Ocak 2016'ya kadar Güçlükonak Jandarma Komutanlığı'na başvuru yapılması istendi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, Şırnak Valiliği tarafından yeni geçici köy korucularının alınacağı ortaya çıktı. Şırnak'ın Güçlükonak Belediyesi’nden yapılan anonsa göre korucu olmak isteyenlerin 6 Ocak 2016'ya kadar Güçlükonak Jandarma Komutanlığı'na başvuru yapılması istendi.


SAYI BİLİNMİYOR
Korucu alımıyla ilgili Güçlükonak Belediyesi tarafından 26 Aralık’ta iki kez anons yapıldı. Korucu alımıyla ilgili ilanlar Güçlükonak Belediyesi ile Güçlükonak Kaymakamlık binasına asıldı. Asılan ilanlarda geçici köy korucusu alımıyla ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Güçlükonak genelinde geçici köy korucusu alımı yapılacaktır. Geçici köy korucusu olmak isteyen vatandaşlarımızın Güçlükonak İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvuru yapmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 06.01.2016’dır." Ancak ilanda geçici köy korucusu alımıyla ilgili sayı belirtilmedi.

DÖRT İLÇEDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR

Öte yandan Şırnak'ın Cizre, Silopi ilçeleri ile Mardin'in Dargeçit ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği şehirlerde çatışmalar devam ederken, altyapı sistemleri çöktüğü için Cizre ve Silopi’nin birçok mahallesine su ve elektrik verilemiyor. Sokağa çıkma yasaklarından dolayı dört ilçede gıda sıkıntısı yaşanırken, 14 Aralık’ta Habur Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla birlikte 7 bine yakın kamyon sınır kapısında bekletiliyor. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 26 gündür devam eden sokağa çıkma yasağına karşı bugün bir yürüyüş gerçekleştirilecek. (RADİKAL) 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...