Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: PYD Fırat'ın batısına geçmedi bilgisi bize geldi

Düzenleyen:
Davutoğlu: PYD Fırat'ın batısına geçmedi bilgisi bize geldi

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Davutoğlu, "Fırat'ın batısına geçen unsurların PYD olmadığına dair elimizde bilgi var. PYD'ye karşı tutumuzda değişiklik yok" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sırbistan Başbakanı Aleksandr Vuçiç ile ortak basın açıklaması düzenledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, YPG'nin Fırat'ın batısına doğru ilerlerdiği iddiasına ilişkin olarak, "Şu ana kadar geçen unsurların PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap. Bu konudaki kararlığımız açık bir şekilde dile getirilmiştir" dedi.

"HİÇBİR UNSURUN GEÇMESİNE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ"
"Suriye'de hiçbir unsurun Fırat'ın batısına geçmesine seyirci kalmayacağız. Suriye’de pozisyonumuz açıktır. Yakından takip ediyoruz. Türkiye, hasmane tutum içinde olan hiçbir ulusun batıya geçmesine olumlu bakmayacağımızı dile getirdik. Şu anda bütün o kuşak üzerinde Halep’in kuzeyinde Cerablus’a kadar dinamik bir durum mevcuttur. Şu ana kadar geçen unsurların PYD unsurları olmadığı yönünde. Daha çok Arap. Bu konudaki kararlığımız açık bir şekilde dile getirilmiştir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...