DAEŞ'in timi İstanbul'da yakalandı

Düzenleyen: / Kaynak: iha
DAEŞ'in timi İstanbul'da yakalandı

GÜNDEM Haberleri  / iha

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen iki ayrı operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 3’ü tutuklanırken 1 kişi ise serbest kaldı. Yakalanan örgüt üyelerinin eylem timi oldukları ileri sürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 12 Kasım’da IŞİD militanı olduğu gerekçesiyle gözaltına aldığı şüphelilerin ifadelerinden ve hücre evlerinde ele geçirilen dokümanlardan hareket ederek, IŞİD terör örgütünün eylem timinden 4 kişinin daha Türkiye’de olduğunu belirledi.

İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin koordineli olarak başlattığı çalışmada teknik ve fiziki takipler sonucu IŞİD mensubu olduğu iddia edilen 4 şüphelinin İstanbul’da saklandığı bilgisine ulaşıldı.

TUTUKLANAN ZANLILARIN EYLEM TİMİ OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Teknik ve fiziki takiplerini devam ettiren polis ekipleri, IŞİD militanı olduğu iddia edilen şüphelilerin kaldıkları adresi belirledi. Gerekli hazırlıkların tamamlanması üzerine 24 Aralık'ta Şişli Mecidiyeköy Mahallesi'nde bulunan hücre evine operasyon düzenlendi. TEM özel tim ekiplerinin düzenlediği operasyonda Pakistan uyruklu Shanawa S. (21), Abdul M. (24) ve Abdul B. (26) gözaltına alındı.

Operasyonu devam ettiren ekipler 25 Aralık Günü ise Beyazıt otobüs duraklarında İngiliz uyruklu Hassan H.'yi yakaladı.

Emniyette işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Shanawa S. serbest kalırken, diğer 3 kişi ise tutuklandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...