Kahvaltı etmeyen daha çok acıkıyor

Düzenleyen:
Kahvaltı etmeyen daha çok acıkıyor

SAĞLIK Haberleri

Kahvaltının, sağlıklı beslenmede çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, “Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yer ve kilo alırlar” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kahvaltının, sağlıklı beslenmede çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Diyetisyen Ayşe Şahika Karagöz, “Kahvaltı yapmayan insanlar, diğer öğünlerde ne kadar yerlerse yesinler, tokluk hissi çabuk geçer. Bu yüzden çok yemek yer ve kilo alırlar” dedi. Buna rağmen özellikle çalışan insanların ve gençlerin kahvaltıyı ihmal ettiğini söyledi. Kahvaltı sayesinde sağlıklı beslenmenin temelinin atıldığını ifade eden Karagöz, “Beslenmenin belki de en önemli öğünü olan kahvaltı sayesinde vücut, bütün gün kan şekerini dengeli tutabiliyor. Metabolizmanın hızlı çalışmasını, öğlen ve akşam yemekleriyle ara öğünlerden sonra tokluk hissinin uzun sürmesini sağlıyor” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...