Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fua'dan gelen Suriyeli yaralılar Lübnan'a gönderildi

Düzenleyen:
Fua'dan gelen Suriyeli yaralılar Lübnan'a gönderildi

DÜNYA Haberleri

İHH İnsani Diplomasi Heyeti öncülüğünde Esed güçleriyle muhalifler arasında, yaralıların değişimi kapsamında, Fua'dan gelen 338 yaralı ve refakatçi Türkiye'den Lübnan'a gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Diplomasi Heyeti öncülüğünde, Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimi kapsamında, etrafı muhaliflerce çevrili Fua'dan gelen 338 yaralı ve refakatçi, Hatay Havalimanı'ndan uçakla Lübnan'a gönderildi.

Fua bölgesinden getirilen, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 338 kişi, Suriye tarafındaki Bab-el Hava ve Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda sağlık ve güvenlik kontrollerinin ardından Türkiye'ye giriş yaptı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında, yaralılar ambulansla refakatçiler ise otobüslerle Hatay Havalimanı'na getirildi.

Suriyeli 338 kişi buradan, Türk Hava Yollarına ait 2 uçakla Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Diplomasi Heyeti öncülüğünde, Suriye'de Esed güçleriyle muhalifler arasında yaralıların değişimi kapsamında, Şam kırsalında etrafı Esed güçleri tarafından çevirili Zebedani'deki yaralı muhalifler ve refakatçilerinin bazıları, Türkiye üzerinden Suriye'ye gönderildi.

Hatay üzerinden ülkelerine gittiler

Suriye'nin Zebedani bölgesinden tahliye edilen yaralı muhalifler ve aileleri, Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan THY'ye ait uçakla, Hatay Havalimanı'na getirildi.

Burada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 60'ı yaralı 66'sı refakatçi 126 Suriyeli, sağlık ve güvenlik kontrollerinden geçirildi.

Hatay Havalimanında işlemleri tamamlanan 6'sı ağır yaralı Suriyeli, ambulanslarla refakatçileriyle kentteki çeşitli hastanelere sevk edilirken, diğerleri geniş güvenlik önlemleri altında otobüslere bindirilerek havalimanından çıkarıldı.

Havalimanı çıkışında bekleyen bir grup Suriyeli, ellerinde Suriye muhalefeti bayraklarıyla gelenleri tezahüratlarla karşıladı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...