Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mesut Özil Arsenal'ı liderliğe taşıdı

Mesut Özil Arsenal'ı liderliğe taşıdı

SPOR Haberleri

Mesut Özil'in bir gol ve asistle oynadığı maçta Bournemouth'u 2-0 yenen Arsenal, maç fazlasıyla İngiltere Premier Lig'in yeni lideri oldu.

Cumartesi günü deplasmanda Southampton'a 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup olan ve lider olma şansını kaçıran Arsenal, 19. hafta mücadelesinde ligin yeni ekiplerinden Bournemouth'u ağırladı.
Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in 27. dakikada sağ kanattan kullandığı korner atışından ceza alanına ortaladığı topu kafa vuruşuyla Gabriel Paulista ağlara gönderdi ve ev sahibi ekip ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. Bu sezon üst üste 7 maçta asist yaparak rekor kıran 27 yaşındaki Özil, toplam 16 asiste ulaştı.
Çok formda bir sezon geçiren Mesut Özil, 62. dakikada takımına 2-0 üstünlüğü getirdi. Fransız forvet Giroud ile verkaç yaparak ceza alanına giren Mesut Özil, topu kaleci Boruc'un yanından filelerle buluşturdu.

Mesut Özil Arsenal'ı liderliğe taşıdı

PETR CECH REKOR KIRDI
Bournemouth karşısında 9 kez takımı adına gol şansı oluşturan Özil, bu sezon bir maçta takımını en fazla gole yaklaştıran futbolcu oldu. Arsenal kalecisi Petr Cech ise bu maçla birlikte 170. kez kalesinde gol görmeden mücadeleyi tamamladı ve bu alanda rekor kırdı.
Lige yeni yükselen takımlarla yaptığı son 21 maçta 17 galibiyet, 4 beraberlik alan Arsene Wenger'in öğrencileri, Bournemouth'u 2-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.
Bu sezon başkent deplasmanlarında West Ham United'ı 4-3, Chelsea'yi ise 1-0 mağlup eden Bournemouth, Emirates Stadı'ndan puansız döndü.

DİĞER SONUÇLAR ŞÖYLE:
Crystal Palace - Swansea City: 0 - 0
Everton - Stoke City: 3 - 4
Norwich City - Aston Villa: 2 - 0
Watford - Tottenham Hotspur: 1 - 2
West Bromwich Albion - Newcastle United: 1 - 0

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...