Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hillary Clinton’ın ekibinde bir Türk

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Hillary Clinton’ın ekibinde bir Türk

DÜNYA Haberleri  / iha

ABD’de Demokrat Parti yönetiminde Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan ‘İlk Müslüman-Türk yönetici’ Ali Çınar, Kasım 2016 gerçekleştirilecek 58. ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton’ın şansının daha fazla olduğunu söyledi.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra aynı yıl eğitim amaçlı ABD’ye giden 39 yaşındaki Ali Çınar, 16 yıl boyunca birçok alanda yaptığı çalışmalardan sonra Demokrat Parti yönetiminde Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısı oldu. Demokrat Parti’deki ‘İlk Müslüman-Türk yönetici’ olarak görev yapan Çınar, 8 Kasım 2016 gerçekleştirilecek olan 58. ABD başkanlık seçimini değerlendirdi.

ABD eski başkanlarından Bill Cilinton’un da eşi olan Demokrat Parti başkan adayı Hillary Rodham Clinton ile bazı toplantılara katıldığını belirten Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Ali Çınar, 10 seneyi aşkındır kongre üyeleri ve senatörlerle Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

WALL STREET GEÇMİŞİ VAR

Hillary Clinton’nın Türkiye’yi çok iyi bildiğini kaydeden Çınar, “Yaklaşık 10 yılın üzerinde Wall Street üzerinde belli firmalarda yöneticilik yaptım. Geçen sene ’Team of Amerika’ adlı bir danışmanlık firması kurarak, Türk-Amerikan Ticareti’nin artması için çalışmalar yapıyoruz. Amerikan siyasetinde aktif çalışmalarımız var. Demokrat Parti Etnik Koordinasyon Konseyi Başkan Yardımcısıyım. Bu görev verildiğinde duyuruda ilk Türk-Müslümanın bu göreve getirildiği açıklanmıştı. Hillary Clinton, New York’ta senatör iken bazı toplantılarına katılma imkanım olmuş ve tanışmıştım. 10 seneyi aşkındır kongre üyeleri ve senatörlerle Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesi için çabamız devam ediyor. Hillary de Türkiye’yi en iyi bilenlerden biri. Başkan aday olduktan sonra ekibinde daha önceden tanıdığım kişilerinde aktif rol aldığını görünce ben de dahil olmak istedim. Hillary Clinton’ın ekibinde New York Finans Komite Üyeliği ve Avrupa-Rusya Politikalar Çalışma Grubu Üyesi olarak görev yapıyorum. Finans komitesinde Hillary’nin kampanyasına maddi desteğin artması çabamız devam ediyor. Avrupa Rusya Politikalar Çalışma Grubu’nda ise kampanyada dış politikanın nasıl olması gerektiği yönünde bilgi paylaşımı ve önerileri içeren yeni bir grubun içinde olmaktan mutluyum. Bu grup içinde Türkiye de konmuş durumda” dedi.

Kasım 2016’ya kadar çok heyecanlı ve renkli bir seçim atmosferi olacağını dile getiren Çınar, “Aslına bakarsanız hangi partinin başkan adayı kazanırsa kazansın. Başkandan Beyaz Saray’a geldikten sonra Türkiye konusunda ciddi değişim görmedik. Türkiye askeri ve stratejik öneme sahip olduğu ve terörle ortak mücadele yapılmasından dolayı Türkiye-ABD ilişkileri her zaman iyi olma niyetini ile devam etmiştir. Ancak 2016 Başkanlık seçimlerinde bilhassa Cumhuriyetçiler’in ırkçı söylemleri ve Müslümanlar’a yönelik ağır hakaret ve vaatleri ciddi şekilde tedirgin ediyor. Bilhassa Trump’un hala önde gitmesi ve diğer adayların zayıf olması nedeni ile Hillary Clinton’ın bence şansı daha fazla. Clinton ailesi Türkiye’de hep sevilmiş ve olumlu bir imaj bırakmıştır. Hillary Clinton ABD Dışişleri Bakanlığı yapmış olması ve Türkiye’yi çok iyi bilmesi de önemli bir avantaj bence. Şuandaki anketlere bakarsak Trump ile Hillary finale kalırsa, Hillary’nin kesin kazanacağı ancak diğer Cumhuriyetçi adaylardan Ted Cruz veya Marco Rubio karsısında Hillary’nin kaybetme ihtimali var. O nedenle Kasım 2016’ya kadar çok heyecanlı ve renkli bir seçim atmosferi içinde olacağız” diye konuştu.

ALİ ÇINAR KİMDİR?

Erzurumlu Ali Çınar, 1999 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olduktan sonra aynı yıl ABD’ye giderek New Haven Üniversitesi’nde “Uluslararası İşletme ve Pazarlama” üzerine master yaptı. 2000-2002 yılları arasında Araştırma Görevlisi olarak aynı üniversitede çalışan Çınar, 500 uluslararası öğrencinin üyesi olduğu Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanlığı yaptı. Mezun olmadan önce üniversite rektörlüğü tarafından ‘Uluslararası Olağanüstü En Başarılı Öğrenci Ödülüne’ layık görülen Çınar, 2004, 2005 ve 2006 yıllarında, Harvard Business School, MIT ve New York üniversitelerinde işletme diploma programlarını başarı ile tamamladı. Hillary Clinton kampanyasında New York Finans Komite üyeliği ve Avrupa-Rusya Politikalar Çalışma grubu üyeliği de bulunan Çınar, Türk- Amerika ilişkilerinin geliştirilmesi için birçok alanda çalışmalar yapmaya devam ediyor. Amerika Demokrat Partisi’nin göçmenlere bakan Etnik Koordinasyon Konseyinde önce İletişim Komite Başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan ve bir süre sonra Etnik Koordinasyon Konseyi tarafından ‘İlk Türk -Müslüman yönetici’ olarak başkan yardımcılığına atandığını duyurulan Çınar, Amerika’da ABD Başkanı Barrack Obama, Amerikan Meclis Başkanı John Boehner, Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry, Amerikan eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, New York Senatörleri Kristen Gillibrand ve Charles Schumer, Connecticut Senatörü Chris Murphy ile de görüşmeler yaptı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...