250 zırhlı Hummer oraya gönderildi

Düzenleyen:
250 zırhlı Hummer oraya gönderildi

DÜNYA Haberleri

Irak'ın Ninova vilayetine bağlı Musul İl Meclisi Güvenlik Komisyonu Başkanı Muhammet İbrahim, "Irak Savunma Bakanlığı, Musul'un Mahmur ilçesine 250 zırhlı Hummer araç sevkiyatı yaptı" dedi.

İbrahim, Kerkük kentindeki ofisinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar ilindeki Ramadi kentinin, DAEŞ'ten geri alınmasıyla birlikte gözler Musul'un çevre bölgesindeki cephelere yöneldi. Tamamı Musullu olan 3 Tugay şu anda hazır bir şekilde Bağdat'tan gelecek emri bekliyor. Söz konusu operasyon için ciddi bir hazırlık yapılıyor" ifadelerini kullandı. 

Musul'un Mahmur ilçesine 250 Hummer gönderildi 

Musul'un Mahmur ilçesine Savunma Bakanlığı tarafından teçhizat sevkiyatının yapıldığını belirten İbrahim, "Söz konusu bakanlık tarafından Mahmur ilçesindeki Musul Operasyonlar Komutanlığına 250 adet zırhlı Hummer askeri aracı teslim edildi. Bunun yanında 3 Tugay'ın tüm mühimmat ve cephane ihtiyaçları da karşılandı" bilgisini paylaştı. 

Irak ordusu ve Kürt bölgesindeki Peşmerge güçleri arasında kentin geri alınması için anlaşmaya varılmasıyla birlikte, operasyonun kaderi için önemli bir aşamaya gelineceğini kaydeden İbrahim, "Irak ordusuna bağlı 3 Tugay ve Peşmerge güçlerinin yanı sıra, sürekli bir şekilde eğitimlerine devam eden 3 özel hareket bölüğü de operasyonlara katılacak. Aynı zamanda uluslararası koalisyon güçlerinin havadan desteği de devam edecektir" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...