Süper Lig'de ilk yarı böyle geçti

Süper Lig'de ilk yarı böyle geçti

SPOR Haberleri

2015-2016 sezonu Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını, 13 galibiyet alan Beşiktaş lider olarak tamamladı.

Ligin ilk yarısında Medicana Sivasspor 2 galibiyet alarak en az galibiyeti olan takım olurken, Eskişehirspor ve Mersin İdmanyurdu ise kalelerinde 36 gol görerek en fazla gol yiyen takımlar oldu.
Spor Toto Süper Lig 2015-2016 sezonun ilk yarısını lider olarak tamamlayan Beşiktaş, ligde en fazla galibiyet alan takım olurken, Beşiktaş'ın 1 puan arkasında bulunan Fenerbahçe ise kendi evinde rakiplerine geçit vermiyor.

DEPLASMANDA BEŞİKTAŞ'IN SÖZÜ GEÇİYOR
Ligin ilk yarısını lider olarak tamamlayan Beşiktaş, deplasmanda en fazla galibiyet alan takım oldu. Tecrübeli Teknik Direktör Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı ekip, deplasmanda oynadığı 8 maçtan 7 galibiyet, 1 beraberlik ile ayrıldı. Ligi ikinci sırada tamamlayan ve şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe ise deplasmanda 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. İstanbul temsilcisi Kasımpaşa ise, deplasmanda oynadığı 8 maçtan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldı.

FENERBAHÇE KENDİ EVİNDE RAKİPLERİNE GEÇİT VERMİYOR
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, kendi evinde oynadığı maçlarda rakiplerine geçit vermiyor. Portekizli Teknik Direktör Vitor Pereira yönetimindeki sarı-lacivertli takım, kendi evinde oynadığı 9 maçtan 7 galibiyet, 2 beraberlikle ayrıldı. 
Genç Teknik Direktör Cihat Arslan yönetimindeki Akhisar Belediyespor ise sahaya koyduğu oyun ile futbolseverlerin beğenisini kazandı. Akhisar Belediyespor da kendi evinde yenilgi yüzü görmedi. Akhisar, oynadığı 8 maçtan 6 galibiyet 2 beraberlik ile sahadan ayrılarak, Fenerbahçe'den sonra kendi evinde en fazla galibiyet alan takım oldu. Ligi lider olarak tamamlayan Beşiktaş ise iç sahada oynadığı 9 maçta 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile ayrıldı.

406 GOL, 742 SARI KART, 52 KIRMIZI KART
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında 406 gol olurken, hakemler 742 sarı ve 52 kırmızı kart gösterdi. Süper Lig'in en çok gol olan haftası ilk hafta oldu. İlk haftada takımlar 31 gol attı. Ligin ilk yarısında en az gol olan hafta ise 19 gol ile 17. hafta oldu. Ligin 10. haftası, 54 sarı kart ile en çok sarı kart çıkan hafta oldu. Süper Lig hakemleri 17 haftada 52 kırmızı kart gösterirken, en çok kırmızı kart çıkan hafta ise 4. hafta oldu.
Süper Lig hakemleri sportmenliğe aykırı davranıştan dolayı 611 kez sarı kart gösterirken, hakeme itirazdan dolayı da 84 kez sarı kartına başvurdu.

EN ÇOK KART GÖREN TAKIM TRABZONSPOR OLDU
Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında istediği sonuçları bir türlü alamayan Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, takım halinde 51 sarı kart, 3 kırmızı kart görerek en hırçın takım oldu. Kayserispor ve Eskişehirspor 46 sarı kart ile en çok sarı kart gören ikinci takım oldular. Gaziantepspor ise 35 sarı kart ile en az sarı kart gören takım oldu.
Ligde Gaziantepspor ve Mersin İdmanyurdu ise 7 kırmızı kart ile en çok kırmızı kart gören takım oldular. Başkent temsilcisi Gençlerbirliği ise, hiç kırmızı kart görmeyerek en centilmen takım oldu.

GOL KRALLIĞINDA GOMEZ VE ETO'O KIYASIYA YARIŞIYOR
Sezon başında Antalyaspor'un transfer ettiği Samuel Eto'o ve Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, gol krallığında kıyasıya yarışıyorlar. Mario Gomez ve Samuel Eto'o 13 gol atarak gol krallığında yarışırken, Akhisar Belediyespor futbolcusu Hugo Rodallega 11 gol ile ikinci sırada yer alıyor. Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'un Kamerunlu futbolcusu Kweuke ve başkent temsilcisi Osmanlıspor'un Senegalli futbolcusu N'Diaye 9 gol ile üçüncü sırayı paylaştılar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...