Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan’da

DÜNYA Haberleri  / iha

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunmak üzere Suudi Arabistan’a geldi.

Özel ’TUR’ uçağıyla öğle saatlerinde Suudi Arabistan’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı Riyad Kral Halid Uluslararası Havalimanı Kraliyet Terminali’nde yetkililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz Al Suud, El Yamamah Sarayı’nda resmi törenle karşılayacak. Daha sonra Kral Selman, El Yamamah Sarayı Kraliyet Divanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan onuruna öğle yemeği verecek. Ardından iki lider, gerçekleştirilecek heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki anlaşmaların imza töreninin ardından Suudi Arabistan Veliaht Vekili Prens Mohamed bin Salman bin Abdülaziz Al Saud ile Veliaht Prens Mohamed bin Naif bin Abdulaziz al Saud’u kabul edecek.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el Suud’un daveti üzerine gerçekleşen ziyarette, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da görüşülecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan ziyaretine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Naci Ağbal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile kalabalık bir iş adamı heyeti eşlik ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...