Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tam 2 yıl geçti!

Tam 2 yıl geçti!

SPOR Haberleri

Formula 1'in efsane pilotu Michael Schumacher'in, 29 Aralık 2013'te yaptığı kayak kazasının üzerinden 2 yıl geçti. Alman pilotun tedavisi için iki yıllık sürede yaklaşık 16 milyon euro (yaklaşık 51 milyon TL) harcama yapıldığı iddia edildi.

Sporseverler, Formula 1 kariyerinde 7 şampiyonluğu bulunan 46 yaşındaki sürücüden gelecek iyi haberleri bekliyor. Başını kayaya çarptığı kazanın ardından birden fazla operasyon geçiren ve sonrasında rehabilitasyon sürecine evinde devam edilen Alman sürücünün durumunda şu ana kadar beklenen iyileşme gözlemlenmedi.

Tam 2 yıl geçti!

Evinde kurulan klinikte kalabalık bir sağlık ekibinin çalıştığı Alman pilotun tedavisi için iki yıllık sürede yaklaşık 16 milyon euro (yaklaşık 51 milyon TL) harcama yapıldığı iddia edildi.
Schumacher'in kolunu oynatabildiği ve fizyoterapistler yardımıyla yürüyebildiği haberleri, sporcunun menajeri Sabine Kehm tarafından yalanlandı. Kehm, bu tip asılsız haberlerin insanların boş yere umutlanmasına neden olduğunu ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Fransa Alpleri'nde 29 Aralık 2013'te kayak yaparken düşen Schumacher, başını kayaya çarparak ağır yaralanmıştı. Kazanın ardından Fransa'daki Grenoble Hastanesi'nde ameliyat edilen Schumacher'e Ocak 2014'te verilen narkoz azaltılmış ve yapay komadan uyandırılma sürecine geçilmişti.
Efsanevi pilotun Haziran 2014'te komadan çıktığı açıklanmış ve Grenoble Hastanesi'nden taburcu edilerek rehabilitasyon süreci için tedavisinin Lozan Üniversitesi Hastanesi'nde sürdürülmesine karar verilmişti. Schumacher daha sonra, 9 Eylül 2014'ten itibaren tedavisinin devamı için İsviçre'deki evine gönderilmişti.

KARİYERİ
Formula 1 kariyerine 1991'de başlayan Michael Schumacher, Benetton takımıyla 1994 ve 1995 yıllarında üst üste 2 şampiyonluk elde etti.
Ferrari ile 2000-2004 yıllarında arka arkaya 5 kez zirvede yer alan Alman sürücü, 2006 sezonunun ardından emekliliğini ilan etti. Dört yıl sonra bu kez Mercedes ile tekrar yarışmaya karar veren Schumacher, eski günlerini aratan bir tablo çizdi. Kariyeri rekorlarla dolu tecrübeli sürücü, 2012 sezonu sonunda ikinci kez pistlere veda ettiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...