Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Figen Yüksekdağ'dan skandal açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Figen Yüksekdağ'dan skandal açıklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, DTK'nın yayınladığı bildirgeye ilişkin skandal bir açıklama daha yaptı.

Yüksekdağ, "Öz yönetim haktır. Sadece Cizre, Silopi, Nusabin'in değil aynı zamanda İstanbul, Rize, Mersin ve Ankara'nın da hakkıdır. Bu talebi savunmaya devam edeceğiz" dedi.
HDP TBMM Grup Toplantısında konuşan Yüksekdağ, Şırnak'ın Uludere ilçesinde 35 yurttaşın yaşamını yitirmesinin üzerinden 4 yıl geçtiğini hatırlatarak, "sorulmamış bir hesabın acısını ve sonuçlarını bütün Türkiye halklarının yaşadığını" söyledi. Yüksekdağ, yaşananların siyasi sorumlularının açıkta olduğunu ileri sürerek, hesap verilmemesinden dolayı yeni ölümlerin önünün açıldığını savundu.

"ÖZ YÖNETİM" SAVUNMASI

Yüksekdağ, yeni anayasa tartışmalarına değinerek, DTK bildirgesinin aynı zamanda "yeni demokratik anayasanın tartışma çerçevesine ilişkin olduğunu" söyledi. Yüksekdağ, halkın kendilerine yeni anayasayı tartışması ve çözüm önerileri sunması için yetki verdiğini, başka hiçbir partinin yeni anayasa tartışmalarına ilişkin öneri sunmadığını ve ortaya bir çerçeve metin koymadığını savundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...