ABD, sivil katliamına 'rahatsız edici' dedi

ABD, sivil katliamına 'rahatsız edici' dedi

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava saldırıları sonucunda sivillerin hayatını kaybetmesini "çok rahatsız edici" şeklinde değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, geçtiğimiz hafta İnsan Hakları Örgütü'nün yayınladığı raporda, Rusya'nın hava saldırıları sonucunda sivillerin hayatını kaybettiği yönündeki iddialar hakkında konuştu.
Toner, Bu konuda sivil toplum kuruluşlarının bir çok raporu olduğuna dikkat çekerek, "Rusya'nın sivillere yönelik saldırıları çok rahatsız edici" dedi.
Rusya'nın Suriye'de yaptığı hava saldırıları sonucunda yüzlerce sivilin öldürüldüğünü belirten Toner, bunların yanısıra sağlık ocakları, okullar ve pazaryerlerininde Ruslar tarafından hedef alındığını ve bombalamar sonucunda, 130 bin kişinin Ekim ve Kasım ayı itibarıyla evlerini terketmek zorunda kaldığını söyledi.
Toner, sivillerin öldürülmesinden dolayı çok derin kaygı duyduklarını belirterek, özellikle Rus hava saldırıları sonrasında sivil ölümlerinin arttığına dikkat çekti.
Toner, saldırılar sonrasında sivillerin öldürülmesinin ve Suriye'de siyasal çözüm arayışlarına destek veren grupların hedef alınıyor oluşunu ise, "siyasal çözüm arayışlarını baltalıyor" şeklinde değerlendirdi.
Öte yandan Toner, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin dün Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde bu kaygıları dile getirdiğini söyledi.
- Suriye'de muhalif lider Alluş'un öldürülmesi
Toner'e ayrıca, Suriye'de rejime muhalif İslam Ordusu örgütünün genel komutanı Zehran Alluş'un Beşar Esed'a bağlı askerler tarafından mı yoksa Rusya tarafından yapılan saldırılar sonucunda mı öldürüldüğü soruldu.
Alluş'un kimin tarafından öldürüldüğü yönünde çok net bir bilgi olmadığına dikkat çeken Toner, fakat şunu söyleyebilirim ki, Kerry, Lavrov ile yaptığı telefon görüşmesinde Suriyeli sivillerin ölümü ile birlikte bu meseleyi de gündeme getirdi" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...