İşte Apple'ın 2016'da tanıtacağı ürünler

Düzenleyen: / Kaynak: TeknoKulis
İşte Apple'ın 2016'da tanıtacağı ürünler

TEKNOLOJİ Haberleri  / TeknoKulis

Cupertino merkezli şirket yeni yılla birlikte hangi yeni ürünleri satışa sunmaya hazırlanıyor?

2016'da Apple birçok yeni ürün çıkartacak. Özellikle yeni iPhone'lar merak ediliyor, fakat iPhone 7 ve 7 Plus kadar dikkat çekici başka cihazlar da var. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus

2016'da kuşkusuz en çok beklenen Apple ürünleri yeni nesil iPhone'lar. Söylentilere göre iPhone 7 ve 7 Plus'ta ekran boyutu ve çözünürlüğü biraz daha artabilir. iPhone 7'de 5 veya 5.2 inç'lik Full HD ekran, iPhone 7 Plus'ta 5.7 veya biraz daha büyük 2K çözünürlükte ekran olması bekleniyor. Dedikodulara biraz daha göz atarsak kulaklık girişine elveda diyebiliriz. Bunlarla birlikte Home tuşunun kaldırılması, Touch ID'nin ekrana dahil edilmesi, SiP çözümünün kullanılması, suya toza dayanıklı iPhone olacağı yönünde çeşitli raporlar var. Ama bu raporları doğrulamanın herhangi bir yolu yok. iPhone 7 serisinde Apple A10 işlemci, 2 GB RAM, 12 MP ana kamera, 5 MP ön kamera, 3D Touch olacak görünüyor. Tabii ki diğer bir nokta değişen tasarım. Apple her zaman ana seride tasarımı değiştirir. iPhone 7 de farklı bir kasaya ve görünüşe hazır olun.

iPhone 6c/iPhone 7c

Yılan hikayesine dönen iPhone 6c hakkındaki spekülasyonlar bir türlü son bulmadı. 4 inç'lik canavarın iPhone 6'daki A8 sistem çipine ve Apple Pay için NFC'ye sahip olacağı ileri sürülüyor. Gerçi iddialar da ikiye bölünmüş durumda. Bazı kaynaklara ve analistlere göre 4 inç'lik iPhone modeli 6c adıyla 2016'nın ilk yarısı içinde piyasaya sürülecek. Böylece 4 inç model segmentini dolduracak. Fakat tedarik zinciri kaynakları telefonun yeni iPhone serisine dahil olacağını ve iPhone 7c adıyla eylül ayında duyurulacağını belirtiyor.

iPad Air 3

iPad Pro ve iPad mini 4 çıktı, ama serinin başkahramanı ortalıktan yok oldu. Evet, iPad Air 3 2015'te satışa sunulmadı. Kulislerde iPad Air 3'ün iPad Pro satışlarını kesmemesi için Apple'ın böyle bir strateji izlediği fısıldandı. Ayrıca düşük iPad satışları da diğer bir neden olarak gösterildi. Sebep ne olursa olsun iPad Air 3 şimdilik yok. Apple ile ilgili en güvenilir kaynaklardan olan KGI analisti Ming Chi Kuo, Apple'ın iPad Air 3 modelini 2016'nın ilk yarısında satışa çıkaracağını düşünüyor. Apple kahini olarak anılan Kuo'ya göre iPhone 6c de aynı tarihte açıklanacak. Belki her iki cihaz özel bir etkinlikte tanıtılabilir.

iPad mini 5

iPad mini serisi tüketiciler tarafından sevildi. Hatırlarsanız iPad mini 4'ün çıkarılmama ihtimali vardı. Her neyse bu sene biraz daha geliştirilmiş olan iPad mini 5'in gelmesi bekleniyor. Ancak birkaç gözlemci iPad Air 3'ün devreye girmesiyle birlikte iPad mini serisinin 2017'ye sarkacağını iddia ediyor.

Apple Watch 2

Uzun zaman beklenen ve nisan ayında tüketiciyle buluşan Apple Watch kimine göre başarılı oldu, kimine göre pazara giriş ürününden öteye geçemedi. Bununla birlikte tahminler Apple Watch 2'nin gayet iyi olacağı yönünde. Mesela iPhone'dan örnek verirsek orijinal iPhone'dan sonra gelen 3G modeli bir hayli sevilmişti. Apple Watch 2 için de aynısı olabilir. Apple Watch 2'de daha geliştirilmiş SiP çözümü (System in Package/Paket sistem) olacak. Yüksek değerde yeni bir pil ve mobil bağlantı özelliğinden söz ediliyor. Apple, iPad Air 2 ve iPad mini 3'ün LTE sürümlerinde Apple Sim'e yer verdi. Bu tabletlerde farklı bir sim kart kullanmaya gerek kalmıyor. Belki aynısı Apple Watch 2'de olacak. Telefondan ayrı mobil bağlantı ile Apple Watch 2 daha zengin bir kullanıcı deneyimi sunabilir.

Yeni Apple TV

Apple TV 4 daha yeni çıktı, başka bir model ne zaman çıksın yorumunda bulunabilirsiniz. Apple TV'lerin arasındaki zamana bakınca durum böyle. Ama arada bir fark var! Apple TV 3 Rev A modeli (Revize edilmiş hali), Apple TV 3'ten tam 9 ay sonra piyasaya sürüldü. Apple TV 4'ün de elden geçirilmiş, birkaç yeni özelliği ve 4K desteği olan bir modeli çıkabilir. En azından bu yönde bir takım dedikodular var.

iPad Pro 2

İşte belirsizlik içinde duran başka bir cihaz. Söylentilere göre Apple, iPad Pro 2 üstünde çalışıyor. Fakat cihazın çıkıp çıkmaması ise piyasadaki talebe göre belli olacak. Buna ek olarak farklı kaynaklar iPad Pro 2'nin 2017'de çıkacağını söyledi. Bu kaynaklar Apple'ın iPad Pro'nun piyasaya yayılmasını ve desteğin biraz daha artmasını beklediğini belirtti.

Mac Platformu ne durumda?

Apple'ın 2016 içinde Mac cihazlarında da bir takım geliştirmeler yapıp, yeni modelleri piyasaya sürüleceği düşünülüyor. Raporlarda Cupertino'lu şirketin MacBook tarafına biraz daha fazla odaklandığı belirtiliyor. İnce tasarımlı yeni MacBook'un daha gelişmiş modelini görebiliriz.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: TeknoKulis
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...