Kadın hakkından söz edenlere bak

Düzenleyen:
Kadın hakkından söz edenlere bak

GÜNDEM Haberleri

Teröristlerin baskılarından ve tehditlerinden bunalan, saldırılarından dolayı mağduriyet yaşayan kadınlar, teröre tepki gösteriyor.

Siyasetinin önemli bir bölümünü kadınlara ayıran HDP, Diyarbakırlı kadınlara yapılan zulme seyircisiz kaldı. Sur ilçesinde yaşayan ve geçimlerini gündelikçi olarak çalışarak kazanan bazı kadınlar, terör saldırıları nedeniyle can güvenliğini sağlayan polislerin gözetiminde işlerine gidiyor. PKK’lı teröristlerin baskılarından ve tehditlerinden bunalan, saldırılarından dolayı mağduriyet yaşayan kadınlar teröre tepki gösteriyor. Kadınlardan K.S: “Bunların Allah’tan korkuları yok. Kendilerini dinlemeyeni öldürüyorlar. Her gün ölüm korkusuyla evden çıkıp evlere temizliğe gidiyorum. 3 çocuğuma bakmak için canımı hiçe sayarak çıkıyorum. Evden çıkarken çocuklarımla vedalaşıyorum. Geri döneceğimizin garantisi yok” ifadesini kullandı. Mağdur olan bir başka kadın S.M ise, “Çocuklarımızın korkuyla yaşamasını istemiyoruz. Gece gündüz patlama ve silah seslerinden uyuyamıyoruz. Bizden ne istiyorlar? Çocuklarımız okula gidemiyor. Kış mevsiminde sefil olduk. Artık bu zulüm son bulsun. Eskiden olduğu gibi rahat yaşamak istiyoruz” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...