Asgari ücret desteği 'torbaya' giriyor

Düzenleyen:
Asgari ücret desteği 'torbaya' giriyor

Ekonomi Haberleri

Asgari ücretin 1300 liraya çıkarılması konusunda işçi ve işveren uzlaştı ama işverene getireceği yükün paylaşımı konusunda son çalışmalar devam ediyor.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Hükümet, asgari ücretteki maliyet artışının işverene yüküne devlet desteğini, TBMM'de görüşülmeye başlanan torba yasaya ekledi. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, desteğe ilişkin farklı formüller için Başbakan Ahmet Davutoğlu, taraflarla bir toplantı gerçekleştirecek. Bu toplantıda, asgari ücret artışı ile işverene gelecek ek yükün ne kadarının devlet tarafından karşılanacağına ilişkin son karar verilecek. Desteğin en az bir yıl, en fazla üç yıl olması öngörülüyor. Net süre ise Davutoğlu başkanlığındaki toplantıda belirlenecek. Buradan çıkacak karara göre, TBMM Genel Kurulunda dün görüşmeleri başlayan ve 12 bin 500 öğretmen alımı, er ve erbaşların harçlıklarının artırılması gibi düzenlemeler öngören kanun teklifine, asgari ücrete devlet desteği konusunda bir önerge verilecek. Yarın da (perşembe) Davutoğlu’nun işçi ve işveren temsilcilerinin katılacağı bir basın toplantısıyla asgari ücret artışının ve devlet desteklerinin kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

EN AZ 1 EN ÇOK 3 YIL

Asgari ücret için işverene verilecek desteğin en az 1, en fazla 3 yıl olması öngörülüyor. Bu konuda son karar bugün verilip kamuoyuna açıklanacak.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...