Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kürt kökenli şehit babasından Demirtaş'a ağır sözler...

Düzenleyen:
Kürt kökenli şehit babasından Demirtaş'a ağır sözler...

GÜNDEM Haberleri

Kürt kökenli şehit piyade er Cihan Aksarı'nın babası Aksarı: Selahattin Demirtaş bizi temsil etmesin, istemiyoruz biz. Öyle birisi bize lazım değil

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki saldırıda şehit düşen Sözleşmeli Piyade Er Cihan Aksarı'nın babası Cemal Aksarı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarına ilişkin, "Selahattin Demirtaş kendisini önce temsil edebiliyorsa etsin, ondan sonra bizi temsil etmeye çalışsın. Selahattin Demirtaş bizi temsil etmesin, istemiyoruz biz. Öyle birisi bize lazım değil" dedi. Aksarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin de Kürt kökenli olduğunu dile getirdi. "Ben önce Türk'üm, sonra Kürt'üm" diyen Aksarı, "Selahattin Demirtaş beni temsil edemez. Temsil etme şansı yok. Kürtleri temsil edebilmesi için Allahuekber Dağları'nda yüz bir sene önce şehit düşen onca şehitlerimizden ve Çanakkale'ye bakıp da oradaki şehitlerden utanması lazım. Onlar bu vatan için canlarını feda ederken Kürt'ü, Çerkes'i, Abhaz'ı, muhaciri diye ayrım mı yaptılar? O zaman onlar bu vatan için kanlarını dökerken bir ayrım mı yaptılar? Neden ayrım. Bizde ayrım yoktur, biz hep biriz, hep beraberiz, tek bayrağız, tek milletiz, tek yumruğuz. Bizi hiçbir güç, hiçbir şekilde ayıramaz, bölemez" ifadelerini kullandı.

-"Demirtaş'ın Kürt halkını temsil etme şansı yok"
Demirtaş'ın, Kürt halkını temsil etme şansı olmadığını vurgulayan Aksarı, "Selahattin Demirtaş kendisini önce temsil edebiliyorsa etsin, ondan sonra bizi temsil etmeye çalışsın. Selahattin Demirtaş bizi temsil etmesin, istemiyoruz biz. Öyle birisi bize lazım değil. Biz bu zamana kadar Kürdistan gibi ayrı bir devleti bilmiyoruz, tanımıyoruz. Bundan sonra da tanımayacağız. Ben Kürt'üm, önce Türk sonra Kürt'üm. Ayrım yok bende" şeklinde konuştu.
Oğlunu bu vatan uğruna şehit verdiğini aktaran Aksarı, her zaman canını da vermeye hazır olduğunu vurguladı.
Aksarı, "Bu vatan benim dedelerimin, atalarımın kanıyla yıkanmıştır. Benim kanımla yıkansa ne olur. Selahattin Demirtaş kim olduğunu bir öğrensin, kendi kendini araştırsın 'Ben kimim?' diye. 'Neyi savunuyorum' diye bir araştırsın. Onu bir araştırsın, ondan sonra çıksın" dedi.
Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde 7 Eylül'de terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda Sözleşmeli Er Cihan Aksarı ile 15 asker şehit düşmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...