Pazar alışverişinde yeni dönem

Düzenleyen:
Pazar alışverişinde yeni dönem

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz aylarda marketlerde uygulamaya giren sebze-meyve ve peynirdeki barkod uygulaması pazara da geliyor.

Yeni yıla girerken barkod uygulaması pazara da geliyor. Türkiye 2016’yı karşılamaya hazırlanırken pazarlarda da pek çok yenilik kendini gösterecek. Sebze ve meyvelerde barkod uygulamasına gidilirken peynirler açık şekilde satılamaycak.

1 Ocak 2016’dan itibaren pazarda peynirler açık olarak satılamayacak hepsi vakumlu paketlerde olacak. Öte yandan peynirler Pazar esnafı tarafından 10 santigrat derecenin altında muhafaza edilecek.
 
Tarladan gelen sebze meyvelerin üzerinde ise barkod bulunacak. Barkod numarasının bulunduğu kartlarda ürünün hangi bölgeden geldiği yazacak. Ürünün barkod numarasını alan kişi numarayı internete yazdığı zaman sebze veya meyvenin hangi tarladan çıktığını üreticinin ismini ve hasat tarihini öğrenebilecek.
 
İstanbul Sanatkarlar ve Esnaflar Odası ise 0212 660 60 34 nolu telefondan pazarlarda yaşanan olumsuzlukları not alacak. Denetim ekibini ilgini pazara gönderecek. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...