Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Düzenleyen:
Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme sona erdi. Görüşme 2,5 saat sürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Davutoğlu, yeni anayasa, bütçe, reformlar ve iç tüzük konularında fikir alışverişinde bulunmak üzere bugün ilk tamasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdi.

Meclis'te başlayan görüşmede Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı eşlik etti.
Kılıçdaroğlu'na ise CHP genel başkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti.
Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmeye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, girişte basın mensuplarına poz verdi.

Haluk Koç CHP adına açıklama yaptı...

Bizim bugün itibariyle ifade edeceğimiz sözler şu şekilde; biliyorsunuz daha önce 50 - 60 maddelik uzlaşma maddeleri hazırlamıştık. Yeni anayasa hakkında çalışmaların kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz.
Artık 12 Eylül ayıbından kurtulmalıyız. Hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmalıyız. İkili görüşmede anlayış birliğine varıldı. İç tüzük çalışmaları sürecek. AB uyum yasaları konusunda takvim hazırlandı.
Başkanlık sistemi hakkındaki tavrımız aynıdır. Kişi hak ve özgürlüklerini merkezine alan, her türlü engeli önünden kaldıran bir anayasa talebiz var ve bu konuyu sonuna kadar savunacağız.
Şimdiye partiler arasında diyalog sorunu vardı. Bu görüşmelerle bu sorun da ortadan kalkıyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...