Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya'daki Türkler seçme hakkı istiyor

Düzenleyen:
Almanya'daki Türkler seçme hakkı istiyor

DÜNYA Haberleri

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde oturumu bulunan Türkler, kendilerine seçme hakkı verilmesi için imza kampanyası başlattı.

Almanya'nın en kalabalık eyaleti Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) oturumu bulunan Türkler, yerel seçimlerde AB vatandaşlarına tanınan oy kullanma hakkının kendilerine de verilmesi için imza kampanyası başlattı.

NRW Yerel Seçimlere Katılma Girişimi, haklarını alana dek imza kampanyasına ilaveten yürüyüş ve gösteriler düzenlemeyi planlıyor. 

AA muhabirine konuşan NRW Yerel Seçimlere Katılma Girişimi Sözcüsü Bahattin Gemici, eyalet anayasasının değiştirilmesinin tartışıldığı bu sürecin kendileri için büyük bir fırsat olduğunu ve yerel seçimlere katılma hakkı için mücadele ettiklerini söyledi. 

Gemici, kendilerine destek veren derneklerin de yardımıyla 15 Şubat'a kadar 50 bin imza toplamayı hedeflediklerini ve NRW eyalet meclisi önünde gösteri gösteri düzenleyeceklerini belirtti.

Bahattin Demirci, Avrupa Birliği anlaşmalarına göre Almanya'da oturumu bulunan AB vatandaşlarına yerel seçimlerde tanınan oy kullanma hakkından Türklerin mahrum bırakılmasını eleştirerek, "Almanya'da 3 ay ikamet eden AB üyesi ülke vatandaşları yerel seçimlerde oy kullanabilirken, 54 yıldır bu ülkeye hizmet eden Türklere bu hakkın verilmemesi büyük haksızlık" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...