Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Ertuğrul 1890'ı 3 günde 93 bin kişi izledi

Düzenleyen:
'Ertuğrul 1890'ı 3 günde 93 bin kişi izledi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Japonya ile Türkiye ortak yapımı "Ertuğrul 1890"ı, 3 günde 93 binden fazla kişi izledi.

Box Office Türkiye'den derlenen bilgilere göre, 1890 yılında Japon sularında batan Osmanlı fırkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının İran-Irak savaşından kurtarılmasının çarpıcı öyküsünü kurgusal bir senaryoyla anlatan filmin üç günlük hasılatı 1 milyon 97 bin liraya ulaştı. 

Oyuncu kadrosunda, Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün ve Alper Düzen ile Japon sinemasından Seiyo Uchino, Shioli Kutsuna, Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa'nın yer aldığı film 5 Aralık'ta Japonya'da gösterime girdi.

Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı olan filmin yönetmenliğini Mitsutoshi Tanaka, görüntü yönetmenliğini Tetsuo Nagata, sanat yönetmenliğini Hakan Yarkın ve Hidefumi Hanatani üstlendi.

Filmin senaryosu Eriko Komatsu tarafından kaleme alınırken, senaryo ve tarih danışmanlığı Prof. Dr. İskender Pala tarafından yapıldı. Filmin çekimleri, Japonya ve Türkiye'de 4,5 ayda tamamlandı.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...