Demirtaş'ın çağrısı Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi!

Düzenleyen:
Demirtaş'ın çağrısı Davutoğlu'ndan cevap gecikmedi!

GÜNDEM Haberleri

NTV televizyonunda katıldığı canlı yayın programında soruları cevaplayan Başbakan Davutoğlu, Demirtaş'ın çağrısına bakın ne cevap verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu NTV'de canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başlıkları... YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI - Siyasi rakibiz ama liderler hasım değildir. Liderlerin görüşmesi ülkelerin menfaatinedir. Faydalı bir görüşme oldu. Bir geleneği başlatması bakımından önemli. Yeni anayasa için en geniş mutabakat sağlanmalı. Esastan anlaşmak önemli, bu anayasa değişmeli.
Uzlaşma komisyonu geri kalan çalışmayı sürdürmeli. Konjonktürel bir tartışma yapmamak gerekir. 12 Eylül'ü rafa kaldıran bir anayasa yapalım. Ondan daha büyük bir miras bırakılabilir mi? Bu hepimiz için bir şereftir."
Kılıçdaroğlu ile başkanlık sistemi üzerine de konuştuk. Üniter devletlerde de başkanlık sistemi olabilir. Başkanlık tartışmaları Cumhurbaşkanı üzerinden yapılmamalı. 

DEMİRTAŞ'IN DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRISI
Beni herhalde onlarda tanıyorlar. Kimseye karşı ötekileştirme tutumunda asla bulunmadım. 7 Haziran'da Türkiye'nin zaafa düştüğünü sandılar. Yeni dönem, şans verelim diye randevu talep ettim. Ben muhatabımda samimiyet ve ciddiyet ararım. Ben onlarla, onlara oy verenlere saygımdan dolayı görüşmek istedim. HDP yol ayrımında ama hala farkında değiller.  Ne samimiyet var ne ciddiyet. Moskova'da farklı konuşup, Türkiye üzerinde operasyon yapmayı planlıyorlarsa konuşacak zeminimiz olmaz. Tavırlarını değiştirsinler, samimi olsunlar,Türkiyeli olduklarını göstersinler. Miray bebeği ve dedesini katleden bunlar.  

GÜNEYDOĞU'DAKİ OPERASYONLAR
Önemli ölçüde temizlik yapıldı, ilerlendi. Maalesef belediyeler de iş makinalarını bu işte kullanıyor. Sivil halkın arasına karışma yöntemini deniyorlar. Bütün sokakların tek tek temizlenmesi gerekiyor. Önemli ölçüde ilerleme sağlandı. Bölgede sivil cenazeler kısmında hiç bir sıkıntı yok.  Devlet tarafından hiçbir sivil hayatını kaybetmemiştir. Sivil ölümlerin tamamı örgüt kaynaklı. Kapsam ve titizlik içinde hareket ediyoruz ama karşımızda hiçbir kural bilmeyen çocuk, büyük dinlemeyen bir terör örgütü var. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...