Şişmanlık ameliyatının ehliyetini aldı

Düzenleyen:
Şişmanlık  ameliyatının ehliyetini aldı

SAĞLIK Haberleri

Liv Hospital, cerrahi alanında uluslararası tarafsız bir komisyon olan Surgical Review Cooperation’ın (SRC) denetimlerini geçerek 3 dalda aktreditasyon aldı.

Robotik cerrahi, kolorektal cerrahi ve obezite cerrahisi branşlarında yapılan incelemelerde başarılı görülen hastane, “Mükemmeliyet Merkezi Akreditasyonu”nu (Centre of Excellence) tamamlayarak eş yetkilendirildi ve bu alanlarda dünyanın önde gelen kurumları ile eşdeğer hizmet verdiğini ispatladı. Ülkemizde özellikle obezite ameliyatları ile ilgili problemler yaşandığına dikkat çeken Liv Hospital Tıbbi Direktörü Prof. Dr. Oktar Asoğlu, “Ülkemizde obezite ameliyatlarından ölüm oranları 10 kat daha fazla. Bunun sebebi ameliyat yapan her genel cerrahın bu ameliyatı da üstlenmesi. Oysa çok özellikli bir cerrahi olan obezite cerrahisinin yapılma kriterleri ağırdır. Kapıdan her giren şişman hasta ameliyat edilmemelidir. Kriterler yerine getirilmediği için obezite ameliyatları ile ilgili korku oluşturan ölümler meydana gelmektedir. Hastanemiz obezite cerrahisinde olduğu gibi robotik cerrahi ve kolon kanseri cerrahisindeki dünya standartlarını yerine getirdiğini ispatlayarak, mükemmeliyet merkezi ünvanını aldı” dedi. 
DENETİM, MALİYETİ DÜŞÜRÜYOR
SRC’nin gönüllü başvuru ile harekete geçen bir denetim kurumu olduğunu belirten Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti ise “Uluslararası bağımsız denetçiler tarafından denetlenmek, hastanelerdeki her birimin iyi işlemesini sağlıyor. Bu denetimden geçen kurumlarda komplikasyonlar %65, maliyetler %35 azalıyor, hasta güvenliği ise %71 artıyor” dedi. Liv Hospital bu akreditasyonu alan dünyadaki 4. hastane oldu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...