Eğleneyim derken sağlığınızdan olmayın

Düzenleyen:
Eğleneyim derken sağlığınızdan olmayın

SAĞLIK Haberleri

Yılbaşı gecesi kalp krizi geçirme ve buna bağlı ölüm sayısının yılın diğer günlerine göre daha yüksek olduğunu belirten uzmanlar, 31 Aralık gecesi beslenmede aşırıya kaçılmaması konusunda uyarıyorlar.

Kalp, yüksek tansiyon ve diyabeti olan kişilerin aşırıya kaçacak şekilde yemek yememeleri, yağlı, tuzlu ve şekerli gıdaları fazla tüketmemeleri ve hiçbir zaman alkol almamaları gerektiğini söyleyen Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, “Yeni yıla acilde girmeyin” uyarısında bulundu. Prof. Batur, kalp krizi belirtilerinin, göğüs ortasında baskı hissi veya ağrı, soğuk terleme, çarpıntı, bulantı, nefes darlığı gibi etkenler olduğunu söyleyerek, "Böylesi bir durumda yapılacak ilk şey yakınları haberdar etmek, bulunulan ortamdan uzaklaşarak havası temiz, sakin bir yere geçmek ve sıkıntının devam etmesi durumunda ise hiç vakit kaybetmeden en yakın hastaneye gitmektir" diye konuştu.

Kalp hastaları tehlikede

Özenle hazırlanmış bir sofrada yemeğe başlarken öncelikle çorba, sebze yemeği ve bol salata ile beraberinde patlıcan salatası, yoğurtlu yiyecekler ve barbunya pilaki gibi sağlıklı yiyeceklerin tercih edilebileceğini belirten Prof. Mustafa Kemal Batur, “Ana yemek seçiminde ise kırmızı et yerine ızgara veya fırında balık ya da tavuk sağlıklı bir tercih olacaktır. Uyumadan en az 2 saat önce yeme içmenin bırakılması gerekir. Yılbaşı gecesi tıbbi hizmetlerin yetersiz kalabileceğinin göz önünde bulundurularak özellikle kalp hastalarının tüm bunlara dikkat etmelidir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...