Afrika’da yine gönül alacak

Düzenleyen:
Afrika’da yine gönül alacak

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlığı döneminde Afrika ile ilişkilere özel bir önem veren ve Afrika açılım politikasını başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 ve 2015’in ardından yeni yılda da ilk önemli turunu Afrika’ya gerçekleştirecek.

Buket Güven ANKARA 
Başbakanlığı döneminde Afrika ile ilişkilere özel bir önem veren ve Afrika açılım politikasını başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2014 ve 2015’in ardından yeni yılda da ilk önemli turunu Afrika’ya gerçekleştirecek. Türkiye,  2013 yılında “Afrika’ya Açılım Politikasını”, “Afrika Ortaklık Politikası” olarak güncellemişti. Afrika’ya yönelik stratejisini “kazan-kazan” politikası ve karşılıklı işbirliğine dayandıran Türkiye’nin emekleri meyvelerini vermiş ve Afrika kıtası ile ticaret hacmimiz 2003 yılında 5.47 milyar dolar iken, bu rakam 2014 yılında 4 katlık bir artışla 23.4 milyar doları aşmıştı. Erdoğan 2008 yılında Sahra-Altı Afrika’yı ziyaret eden ilk Türk başbakanı olmuştu. Erdoğan bu ziyareti ile aynı zamanda son 20 yılda Somali’yi ziyaret eden ilk Afrikalı olmayan lider sıfatını da elde etmişti. Erdoğan 2012’de Başbakan, geçen yıl da Cumhurbaşkanı olarak Somali’ye iki ziyaret daha gerçekleştirmişti. Erdoğan’ın yeni yılın Şubat ayında beraberindeki çok sayıda bakan, bürokrat ve işadamıyla birlikte Gana ve Gabon’un da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye gideceği belirtiliyor.  Erdoğan’ın ziyaretinin temasının “yeni işbirlikleri ve yeni rotalar” olarak belirlenmesi bekleniyor. Türkiye’nin bölgesinde en son Rusya ile yaşadığı krizleri, Afrika ülkeleriyle başlatılacak pozitif gündem ile sorunsuz atlatması öngörülüyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...