Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kar şiddetini arttırdı! İşte tatil olan il ve ilçeler

Düzenleyen:
Kar şiddetini arttırdı! İşte tatil olan il ve ilçeler

YAŞAM Haberleri

Son yılların en şiddetli soğuk ve kar yağışının etkisine giren Türkiye'de kar tatili haberleri gelmeye başladı.

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala ve kış da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Sibirya soğukları diye adlandırdığımız hava dalgasının Karadeniz'den ülkeye giriş yapmasıyla sıcaklıklar bir anda 12 derece birden düştü.

Binlerce öğrenci, okulların tatil olup olmayacağına yönelik kararı beklemeye koyuldu. Şiddetli soğuk ve kar yağışının etkisine giren Türkiye'de kar tatili haberleri gelmeye başladı.

En çok da Bursa'da İzmir'de, Ankara'da ve İstanbul'da okullar tatil mi? Sorusuna yanıt arandı.

İSTANBUL
İstanbul Valiliği, kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Öte yandan, İstanbul'daki pek çok vakıf üniversitesinde de yarın tatil ilan edildi.
BURSA

Bursa'da Orhangazi ve İznik ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarınca, yoğun kar yağışının olumsuz etkilerine karşın, ilçede taşımalı sistemle eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 31 Aralık'ta 1 gün ara verildi.
ÇORUM
Çorum'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildi.
SAMSUN
Yoğun kar yağışı nedeniyle Samsun’da 8 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise bazı mahallelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu ilçelerden Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Vezirköprü ve Yakakent ilçelerinde eğitime 31.12.2015 Perşembe günü eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinde ise Tekkeköy ve Terme ilçelerinde yüksek yerlerde yer alan mahallelerdeki okulların tatil edildiği, diğer ilçeler için ise kar yağışının yoğunluğuna göre karar verileceği bildirildi. Samsun merkeze bağlı Canik ilçesinde bulunan Canik Başarı Üniversitesi de öğrenci ve personele kısa mesaj yoluyla eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
SİVAS
Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde bugün öğleden sonra ve yarın eğitime ara verildi. Kaymakamlıklarından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla Akıncılar ve Gölova'daki ilk ve orta dereceli okullarda, bugün öğleden sonra ve yarın tam gün eğitimine ara verildiği belirtildi. Kamuda çalışan hamileler ile engellilerin de bugün öğleden sonra ve yarın izinli sayılacağı ifade edildi.
KONYA
Konya'nın Halkapınar ilçesinde taşmalı sistem kapsamındaki okullarda yarın eğitime ara verileceği bildirildi.
KOCAELİ
Kocaeli’de gün boyunca aralıklarla etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yarın Kocaeli il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.
ZONGULDAK
Zonguldak’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.
ORDU
Ordu'da kar yağışı nedeniyle Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinde eğitime ara verildiği bildirildi.
BALIKESİR
Balıkesir’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi’nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi. 
SAKARYA
Sakarya'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullarda yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
KAYSERİ
Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle  ilçedeki okulların 31 Aralık Perşembe günü, 1 gün süreyle tatil edildiği bildirildi.
NİĞDE
Niğde’de okullar, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle 1 gün tatil edildi. Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı ve köy kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeniyle 31 Aralık Perşembe günü günü 1 gün süreyle okullar tatil edilmiştir’ denildi.
TOKAT
Tokat'ın Yeşilyurt, Almus, Artova, Başçiftlik ve Niksar ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar yarın için tatil edildi.
KASTAMONU
Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
KARABÜK
Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda yarın eğitim yapılmayacak.
ERZURUM
Erzurum Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.
HAKKARİ
Hakkari il merkezi ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, yarın eğitime ara verildi.
BOLU
Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
DÜZCE
Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi. 
KARAMAN
Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle yarın eğitim yapılmayacak.
NEVŞEHİR
Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi.    Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.
RİZE
Rize’de kar yağışı dolayısı il genelinde okullar bir gün süre ile tatil edildi.  
GİRESUN
Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi.
YOZGAT
Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.
MUŞ
Muş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi.
TRABZON
Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışıyla oluşan olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerdeki okullarda eğitime 31 Aralık Perşembe günü ara verildiği belirtildi. Şalpazarı, Tonya, Çaykara, Hayrat ve Dernekpazarı ilçelerinin tamamında okulların tatil edildiği kaydedilen açıklamada, Arsin'de ise ilçe merkezindeki okullar haricindeki tüm okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu. Açıklamada ayrıca, riskli yerlerdeki taşımalı eğitime tabi okulların da tatil edildiği belirtildi.
BİTLİS
Bitlis'te kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği açıklandı. Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerdeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi.              
Açıklamada, şöyle denildi: "Kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, öğrencilerimizin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla Perşembe günü bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerle ilgili kararlar kaymakamlıklarımızca alınacaktır."      
IĞDIR
Iğdır'da yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, “Valilik kararıyla il merkezi ve ilçelerimize bağlı tüm örgün eğitim (anaokulu, ortaokul ve lise) ve yaygın eğitim kurumlarımızda kar yağışı nedeniyle bir gün eğitim öğretime ara verilmiştir” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...