Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Putin'in gözbebeği olan banka batmanın eşiğinde

Düzenleyen:
Putin'in gözbebeği olan banka batmanın eşiğinde

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in büyük projelerini finanse eden Vnesheconombank (VEB) iflasın eşiğine geldi.

18 milyar dolar olması beklenen kurtarma paketiyle düzlüğe çıkarılması düşünülen bankanın 16 milyar dolarlık döviz borcu bulunuyor. Bu, Kremlin'in şu ana kadar yapacağı en maliyetli kurtarma olarak tarihe geçecek.

 
YÜZDE 61'İ DEVLETİN
 
Devletin yüzde 61'ine sahip olduğu banka hakkında Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev'in "Bankanın finansal ve ekonomik şartlardan etkilenmesine ve ambargo baskısına maruz kalmasına izin veremeyiz" dediği belirtiliyor.
 
Bankacılık tarafında bunlar olurken para birimi rubledeki erime de hızla devam ediyor. Dün yüzde 1.3 gerileyen ruble, geçtiğimiz yıl yüzde 40, bu yılda yüzde 20'lik değer kaybetti.
 
53 FİRMA AÇIKLANDI
 
Öte yandan, Rusya, Türk firmalarının 1 Ocak 2016'dan itibaren turizm ve inşaat alanlarında faaliyet göstermesini yasaklayan kararı yürürlüğe soktu. Kremlin, Türk vatandaşı çalıştırabilecek 53 firmayı da açıkladı. Rusya'nın Türk vatandaşı çalıştırmasına izin verdiği şirketler arasında, Rönesans Holding, IC İçtaş, Beko, Renault, Denizbank, ve AKOM bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...