Kıdem tazminatı Şubatta Meclis’te

Düzenleyen:
Kıdem tazminatı Şubatta Meclis’te

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Elvan, işçi ve işverenleri ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda şubat ayını işaret etti. Elvan, "Ocakta taraflarla bir araya gelip, şubatta tasarıyı Meclis'e sevk etmek istiyoruz" diye konuştu.

Yatırım ve reformlardan sorumlu Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, yeni yıla girerken 2016 beklentilerini anlattı. Başbakan Yardımcısı Elvan, yeni yılda ekonomiye büyük ivme kazandıracak, refah seviyesini ve demokratik standartları yükseltecek 20 dev adımın ayrıntılarını açıkladı. 

KIDEM TASARISI GELİYOR: Kamu dışındaki işçiler kıdem tazminatı alamıyor. İşveren de bunun önemli bir yük olduğunu söylüyor. Ocakta taraflarla bir araya gelip, şubat başında da tasarıyı Meclis'e sevk etmek istiyoruz, kararlıyız. 

OCAKTA CEO'LARLA BULUŞMA: 15 Ocak'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Türkiye'de yatırımı olan yabancı şirketlerin CEO'larıyla bir toplantı yapılacak. 

ÇALIŞMADA ESNEKLİK: OECD ülkeleri arasında işgücü esnekliğinde en katı ülkelerden biriyiz. Piyasa, yapılacak çalışmalarla esnek hale getirilecek. 

ÖZEL MESLEK LİSESİ: OSB dışında özel sektörün de meslek lisesine yatırım yapması teşvik edilecek. 

İŞGÜCÜ DENGESİ: İş dünyası ve piyasa taleplerine uygun eleman yetiştirme programları düzenlenecek. 

YATIRIM-İŞLETME ORTAMI: Yatırım ve işletme ortamının iyileştirilmesine yönelik önemli düzenlemeler olacak. Yeni bir yapı kurulacak. 

RUHSAT SORUNU BİTİYOR: Ruhsat, izin kâbusu sona erecek. İlgili bakanlık yöneticilerini bir araya getirerek anında karar vermelerini sağlayacak bir mekanizma kurulacak. 

İŞ MAHKEMELERİ: İş mahkemelerine yönelik daha hızlı ilerleyen bir mekanizma oluşturulacak. 

GENÇ İSTİHDAMINI TEŞVİK: İstihdamda son 5 yılda 5 milyon artış oldu. Yeni programlarla genç istihdamında daha fazla artış söz konusu olacak. Kadınların işgücüne katılımı artırılacak. 

SOSYAL KORUMA: Sosyal koruma sistemi istihdamı artırıcı yapıya kavuşturulacak. 

SOSYAL YARDIM YASASI: Sosyal yardımlara yönelik yasa çıkarılacak. Yardımlar tek bir yerde toplanacak. 

ARSA MALİYETLERİ DÜŞECEK: Arsa maliyetlerini aşağı çekici düzenlemeler olacak. 

ENERJİYE VERGİ DESTEĞİ: İthalata bağımlılığı azaltmak için reform yapılacak. Yenilebilir enerji kaynaklarının daha etkin hale gelmesi sağlanacak. Lisans, ruhsat süreçleri kısaltılacak. 

KALKINMA GÜÇLENECEK: Kalkınma bankacılığı yeniden yapılandırılacak. Ar-Ge ve yenilikçilik faaliyetleri ile kalkınma bankacılığı ilişkilendirilecek. 

KREDİYİ GERİ ÇAĞIRAN BANKA YANDI

PROJELERE KREDİ: Proje bazlı destekler geliştirilecek. Bankaların projelere kredi, destek verdiği bir yapı kurulacak. 

KOBİ'LERE DESTEK: Küçük işletmelerden krediyi geri çağıran bankalar hakkında işlem yapılacak. Küçük işletmelerin finansmana erişimi kolaylaşacak. 

2023 HEDEFİNDEN TAVİZ YOK: 2023 hedefleri doğrultusunda reform takvimi kesintisiz işletilecek. Hükümete ayak uydurmayan bürokratlarla yollar ayrılacak.

REFORMLARIN DÖRTTE ÜÇÜ EKONOMİDE

AR-GE'YE DESTEK: Katma değeri yüksek ürünlerin üretimi ve ihracatı konusunda düzenleme yapılacak. 

50 EYLEM: Ekonomi ile doğrudan ilişkili reform kapsamında 50'nin üzerinde eylem var. Reformların dörtte üçünü ekonomi başlıkları içeriyor. 

DEMOKRATİK STANDART: Adalet, yargı, insan hakları başta olmak üzere demokratik standartları yukarı çekecek düzenlemeler yapılacak. Kaynak: Sabah

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...