Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kudüs Müftüsü'nden Netanyahu'ya tepki

Düzenleyen:
Kudüs Müftüsü'nden Netanyahu'ya tepki

DÜNYA Haberleri

Kudüs Müftüsü Hüseyin, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun "Yahudilerin ebediyen İbrahim Camisi'nde bulunacağı" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Kudüs Müftüsü Muhammed Hüseyin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Yahudilerin ebediyen İbrahim Camisi'nde bulunacağı" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Netanyahu'nun sözlerine karşı çıkarak, "İbrahim Camisi, bir İslam camisidir. Yalnızca Müslümanlarındır ve daima öyle kalacak" dedi.

Müftü Hüseyin, İsrail'in camideki uygulamalarının güç kullanılarak yapıldığına dikkati çekti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, bugün bir toplantı sırasında Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki İbrahim Camisi ile alakalı olarak, "Yahudiler, bugün İbrahim Camisi'nde bulunuyor ve ebediyen orada bulunacaklar" ifadelerini kullanmıştı.

El-Halil kentinde yer alan ve içinde Hz. İbrahim'in kabri olduğuna inanılan İbrahim Camisi, bir Yahudi'nin 1994 yılında sabah namazını kılan Müslümanların üzerine ateş açması ve 29 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından ikiye bölündü. İsrail askerlerince bölünen caminin bir kısmı Müslümanlara, diğer bölümü Yahudilere ayrıldı. Yahudilere ayrılan kısım havraya çevrildi.

İsrail, Müslümanların yıl boyunca kendi bölümlerine girmelerine izin veriyor, dini gün ve bayramlarda ise caminin tümünü ziyaret etmelerine müsaade ediyor ancak Yahudilerin dini gün ve bayramlarında Müslümanların ibadet etmesine izin verilmiyor. Caminin bir bölümünün havraya çevrilmesinin ardından Müslümanlar, İsrail'i "camiyi tamamen sinagoga çevirerek Yahudileştirmeye çalışmakla" suçluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...