BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Halı tarlaları!

Halı tarlaları!

Yabancılar yakıcı güneşinde bronzlaşmak için seçtikleri Antalya’yı, şimdi dokuma halılarının soluk pastel bir renge sahip olması için tercih ediyor.



> Cafer Eser-Sabri Çağlar ANTALYA (İHA)- Yabancılar yakıcı güneşinde bronzlaşmak için seçtikleri Antalya’yı, şimdi dokuma halılarının soluk pastel bir renge sahip olması için tercih ediyor. Özellikle Rusya ve Moldovya gibi ülkelerde dokunan halılar, satışa sunulmadan önce Antalya’ya geliyor. Burada bir dizi işlemden geçen halılar, son olarak yüzlerce dönüm arazi üzerine serilerek güneşte solduruluyor. Yaklaşık 4 ay süren bu işlem sonunda, canlı renklere sahip olarak geldikleri ülkeye geri dönüyor. Tarlalarını kiralıyorlar Bu işten en çok buğday ve arpa tarlalarını hasattan sonra yabancılara kiralayan köylüler kazançlı çıkıyor. Bekçilik yaparak ve tarla kirasıyla kendilerine gelir sağladıklarını belirten köylüler bu işin daha önce Türkiye’deki başka vilayetlerde de denendiğini, ancak hiçbirinin halılara Antalya güneşinin verdiği rengi veremediğini dile getiriyorlar. Zaman kısalacak Renkle birlikte halıların güvenliğinin de halı firmaları için önemli olduğunu söyleyen ve 25 yıldır tarlalarda adeta halı hasadı yapan İlyas Karaboğa, “Ekin eken köylünün yağmur beklediği gibi Afrika sıcaklarını bekliyoruz. Çünkü bu sıcaklar normalde üç-dört ayda solan halılarımızı 2 ayda solduracak. Yağacak yağmur ise bizim için tam anlamıyla felaket olur. Çünkü tarlada seriliyken yağmur yiyen halılar çürür” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT