3 ilçede 228 terörist öldürüldü

Düzenleyen:
3 ilçede 228 terörist öldürüldü

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay, Cizre, Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda 228 teröristin öldürüldüğünü açıkladı

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ınSur ilçesinde devam eden operasyonlarda, dün 4 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Cizre, Silopi ve Sur'da etkisiz hale getirilen terörist sayısı 228 oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin verilen bilgiye göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda, 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Cizre'deki operasyonda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 161 oldu.

Operasyonlarda, 1 piyade tüfeği ve 24 adet fişeği ele geçirildi, ayrıca 3 el yapımı patlayıcı imha edildi.

SİLOPİ'DE ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 22 OLDU

Şırnak'ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonda ise dün 1 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, 3 av tüfeği, 8 av tüfeği namlusu, 3 havalı tabanca, 12 piknik tüpü ve havai fişek ele geçirildi. 18 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 barikat kaldırıldı.

İlçede devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 22'ye yükseldi.

SUR'DA TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK OPERASYON

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da dün 2 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerinin ilçedeki operasyonunda, 1 adet el yapımı patlayıcı da imha edildi. Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 45 olarak açıklandı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...