Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sosyal medya Rus domatesini konuşuyor

Düzenleyen:
Sosyal medya Rus domatesini konuşuyor

Ekonomi Haberleri

Rusya'da tanesi 6 TL'ye kadar çıkan domates fiyatları sosyal medyayı salladı.

Kullanıcılar Türkiye'ye uygulanan ambargo yüzünden fiyatların bu kadar yükseldiğini söylerken işin uzmanı 'henüz ambargonun başlamadığını' bu yüzden Rusya'daki domates fiyatlarının Türkiye ile ilgili olmadığını belirtiyor. Ülkedeki domates fiyatlarının artışı Türkiye'ye alternatif yeni pazarlar bulunmasına ve kış aylarına bağlanıyor. Türkiye'ye uygulanacak ambargonun ardından Rusya'nın daha pahalıya domates yiyeceği de ifade ediliyor.

Rusya 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başta domates olmak üzere Türk tarım ürünlerine ambargo uygulamaya hazırlanıyor. Türkiye Rusya’nın en önemli domates ithal ettiği ülke. Sosyal medyada ise Rusya’da tanesi 4,5 ve 6 TL olan domatesler konuşuluyor. Kullanıcılar Rusya’nın Türkiye’ye uyguladığı ambargo yüzünden bir domatesin fiyatının bu kadar pahalandığını söylüyor.
 
FİYATLARIN TÜRKİYE İLE İLGİSİ YOK

 
Fakat işin uzmanları durumun böyle olmadığı görüşünde…
 
Rusya’da yüksek fiyatlı domatesin Türkiye’ye uygulanan ambargo ile çok fazla ilgisi olmadığını ifade eden Antalya Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, “Türkiye’ye yönelik yaptırımlar 1 Ocak itibariyle başlayacak. Şu an için Türk ürünleri Rusya’da satılıyor. Yılbaşı dönemi olması sebebiyle talep de çok fazla oluyor. O yüzden dometes fiyatları yükselmiş olabilir” dedi.
 
FİYATLAR DAHA ARTABİLİR
 
Ambargo kararının az da olsa fiyatlar üzerinde bir etkisi olabileceğine değinen Mustafa Satıcı, “Ocak ayının ikinci haftasında ambargonun etkisi daha fazla görülecektir. Rusya’da perakende fiyatlar daha da artabilir. Ayrıca Rusya’da Avrupa’ya göre fiyatlar daha yüksek oluyor. Çünkü gümrük vergisi ve taşıma maliyetleri Avrupa’ya göre daha yüksek. Bu ayrıntılar da unutulmamamlı” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...