Türkiye 2016’da dünyayı ağırlayacak

Düzenleyen:
Türkiye 2016’da dünyayı ağırlayacak

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz yılda dünya liderlerini ağırlayan Türkiye, 2016’nın ilk yarısında da birbirinden önemli zirvelere ev sahipliği yapacak

Buket GÜVEN - Türkiye, ilk olarak şubat ayında Somali hükümeti ile Birleşmiş Milletler (BM) eş başkanlığında yapılacak Somali Yüksek Düzeyli Ortaklık Forumu'na sahne olacak. Ardından İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) 2016-2019 dönem başkanlığını devir alacak olan Türkiye, 10-15 Nisan'da da teşkilatın 13. İslam Zirve Toplantısı’nda da İİT liderlerini İstanbul’da ağırlayacak. Söz konusu zirveye tüm üye ülkelerin hükümet ya da devlet başkanlarının katılması öngörülüyor. G20 Zirvesi’ndeki mükemmel performansı ile göz dolduran Antalya turizmin ardından diplomasinin de önemli merkezlerinden biri olmaya devam edecek. Antalya Expo-2016 Botanik Sergisi'ne 23 Nisan itibarıyla 6 aylığına ev sahipliği yapmaya başlayacak. Sergiyi çok sayıda devlet başkanının yanı sıra bakanlar, iş adamları ve çok sayıda turistin gezmesi bekleniyor. Türkiye 2016 yılının ilk yarısında dünya liderlerini İstanbul’da buluşturacak. Dünya İnsani Zirvesi 23-24 Mayıs tarihlerinde toplanacak. Zirveye sadece hükümet ve devlet başkanları değil, dünyanın dört bir tarafından STK'lar ve ilgili diğer kuruluşların temsilcileri katılacak. Zirvelerin yapılmasında İstanbul ile yarışan Antalya’da 27-29 Mayıs tarihleri arasında "en az gelişmiş ülkelere yönelik İstanbul Eylem Planı Ara Dönem Gözden Geçirme Toplantısı" yapılacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...