Düdüklerin efendisi!

Düzenleyen:
Düdüklerin efendisi!

SPOR Haberleri

38 hakem içinde en çok maça çıkıp, en çok para kazanan isimler FIFA listesine dün giren Deniz Ateş Bitnel ile Alper Ulusoy oldu

Ö.Faruk ÜNAL

 

Spor Toto Süper Lig’de ilk yarı sona ererken, verdikleri kararlarla 17’şer maçlık yarı maratonun en çok konuşulan isimleri olan hakemlerin para=başarı grafiği de ortaya çıktı. Ligde düdük çalan 38 hakemden 9’u profesyonel olarak görev yapıyor. 29’u ise hakemliği ikinci bir iş olarak sürdürüyor. Profesyonel hakemlerin aldıkları maaşlar ve harcırahlar hariç, hakemler ligin ilk yarısında ortalama 50’şer bin TL kazandılar. 1 Ocak itibariyle FIFA listesine giren Deniz Ateş Bitnel ve Alper Ulusoy en fazla para kazanan iki hakem olarak başı çekti. Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya gibi isimler profesyonel kadroda bulunsalar da, Bitnel ve Ulusoy’un çok gerisinde kaldı.

ÜCRET TABLOSU
SÜPER LİG    5.750 TL
PTT 1.LİG    3.000 TL
5-6.HAKEM    2.750 TL
4.HAKEM    2.000 TL

33 YAŞINDAKİ DENİZ ATEŞ BİTNEL 17 YILDIR HAKEM

Bu yıl en iyi çıkış yapan hakemlerinden Deniz Ateş Bitnel, MHK'nın yüzünü ağarttı. Her ne kadar Süper Lig'de çok tecrübeli kabul edilmese de 33 yıllık ömrünün 17 yılını verdiği hakemlikte önemli tecrübeler yaşadı. Bitnel, TFF’nin Tam Saha dergisine zorlu yollardan geçen kariyer hikâyesini anlattı. Hakemliğe 1998'de başladığını söyleyen Bitnel, "Hakemliğe başladıktan çok kısa bir süre sonra, 2000 yılında 3.Lig'de yardımcı hakem olarak görev aldım. Ertesi sezon 3.Lig hakemi oldum. Devamında 4 yıl 2.Lig'de hakemlik yaptım. Ancak askerlik sebebiyle hakemliğe 2 yıl ara verdim. Daha sonra tekrar çıkışa geçtim" dedi.
Bitnel, özel hayatını da şu cümlelerle anlattı: "Eşime bir gün 'Takvime bakar mısın, 07.07.2007, cumartesi gününe mi denk geliyor' diye sordum. 'Evet' cevabını alınca da 'O zaman seninle o gün evlenebilirim' dedim. Garip bir evlenme teklifi oldu ve söylediğim tarihte evlendik. 2010 yılında oğlumuz Rüzgâr Ateş, 2012 yılında da kızımız Deniz Ada dünyaya geldi. Bu isimlerin de bir hikâyesi var. Eşim, o dönemde görev yaptığım şirketin personel kayıtlarında ismime rastlamış ve 'Deniz Ateş' ismi çok ilgisini çekmiş. Deniz ve Ateş ismini çocuklara vermek evlenmeden önce eşimin aldığı bir karardı.” 

Düdüklerin efendisi!

SÜPER LİG’E 5 YENİ HAKEM
MHK sezon başında açıkladığı Süper Lig hakem kadrosuna, tarihte ilk defa devre arasında 5 yeni isim ilave etti. Kaldırılması gündeme gelen 5-6.hakemlik uygulamasının ikinci yarıda da devamına karar verildi. Süper Lig yardımcı hakem kadrosuna ise 19 yeni isim alınırken, 5 hakem de bir alt klasmana düşürüldü. Böylece Süper Lig'de 38 olan hakem sayısı sayı 43'e çıkmış oldu. Yeni isimler şunlar:  Arda Kardeşler (Bursa), Oktay Taş (Eskişehir), Hasbi Dede (Giresun), Emre Malok (İstanbul), Emre Altun (Kayseri) 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...