Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhalefeti de dinlemiş

Düzenleyen:
Muhalefeti de dinlemiş

GÜNDEM Haberleri

Fetullahçı Terör Örgütü, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi Özel Kalem Müdürleri vasıtasıyla takibe almış!

EBRU  KARATOSUN

Siyasetçi, üst düzey bürokrat, asker, emniyet, medya ve iş dünyasında 432 kişinin 2007-2009 yılları arasında usulsüz dinlenmesiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Gazetemizin ulaştığı soruşturma detaylarında, paralel yapının, yasama dokunulmazlıkları olmasına rağmen milletvekillerini bile dinlediği ortaya çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaş’ın da dinlendiğine yer verilirken, asıl hedefin Bahçeli olduğuna işaret edildi. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalem Müdürü Şükran Kütükçü üzerinden de Kılıçdaroğlu’nun takip edildiği vurgulandı.
Hakkında gözaltı çıkarılan 46 istihbaratçı polisin, şüphelileri İBDA-C, Hizbullah, suç örgütü, uyuşturucu ve ihaleye fesat karıştırma gibi suçlara ilişkin gerekçeler hazırladıkları, dinlemek istedikleri mağdur ve müştekiler için bu gerekçelerden uygun gördüklerini ‘kopyalayıp yapıştırarak’ mahkemeden karar talep ettikleri belirtildi. Bazı isimler için ise kişiye özel gerekçeler hazırladıkları, birden fazla telefon kullananlar için ya da dinleme süresinin dolması üzerine mahkemeden yeniden karar talep ettiklerinde mağdur ve müştekiler için aynı gerekçe ve aynı sahte ismi kullanmaya bile bazen tenezzül edilmediği ifade edildi. Hatta bir kararda İBDA-C ile irtibatlı olduğu gerekçe gösterilen kişinin başka bir kararda bu örgütle taban tabana zıt Hizbullah terör örgütü ile irtibatlı gösterilebildiği soruşturma dosyasına eklendi. 
Soruşturmada, “Fetullahçı Terör Örgütü’nün dinledikleri kişilerin varsa açıklarını tespit etmeyi, gerektiğinde kamu görevlilerini tasfiye ederek yerlerine örgüt üyelerinin atanmasını sağladıkları” kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...