Cizre ve Sur’da 4 şehit acısı

Düzenleyen:
Cizre ve Sur’da 4 şehit acısı

GÜNDEM Haberleri

PKK’lı teröristlerin kazdığı hendek ve barikatların kaldırılması için sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde süren sessizlik yeni yıla dakikalar kala bozuldu.

İlçede saat 23.50’de çatışmalar yeniden başladı. Silah seslerinin giderek şiddetlendiği ilçede, zaman zaman patlama sesleri de duyuldu. Hainlerin saldırılarında Manisa’dan geçici görevle ilçeye giden özel harekât polisi Erol Aktürk (43) ile Astsubay Abdülkadir Öner şehit oldu, 5 güvenlik görevlisi de yaralandı. Acılı haberin ardından şehit Aktürk’ün Manisa’daki baba ocağından feryatlar yükseldi. Evli ve üç çocuk babası şehit Aktürk’ün kayınpederi Ömer Yaşar, “Son görüşmemizde ‘iyiyiz’ dedi, üzerinden 24 saat geçti şehit haberi geldi” dedi. Şehidin cenazesi bugün İzmir’in Bornova ilçesinde kılınacak cenaze merasimi sonrası polis şehitliğine defnedilecek. 
Cizre ve Sur’da 4 şehit acısı

KÜRTÇE AĞITLAR YÜKSELDİ
Şehit Öner’in Adıyaman Besni Geçitli köyündeki baba ocağında da gözyaşı vardı. Anne Fatma ve baba Mehmet Öner acı haberle yıkıldı. Kürtçe ağıtlar yakan anne, 112 sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırdı.
2 şehit acısı da Diyarbakır’ın Sur ilçesinden geldi. Bölücü hainlerin önceden yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu özel harekât polisleri Kenan Ardıç (28) ile Orhan Dilekçi (47) şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Polis Kenan Ardıç’ın doğum gününde şehit düştüğü, 2 yaşında Egemen adında bir oğlu olduğu öğrenildi. Şehidin cenazesi bugün Sivas’ta Yukarı Tekke Mezarlığı’ndaki polis şehitliğinde ebediyete uğurlanacak. Erzincan’dan geçici görevle Cizre’ye gönderilen 3 çocuk babası Orhan Dilekçi ise acı haberin tez ulaştığı Erzurum Uzundere Çağlayan köyünde defnedilecek. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...