Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gümüş açıkladı: Güneydoğu'da "zırhlı ambulans" dönemi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Gümüş açıkladı: Güneydoğu'da "zırhlı ambulans" dönemi başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, terör saldırılarının sürdüğü bölgelere gönderilmesi planlanan zırhlı ambulanslardan üçünün, birkaç gün içinde Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ta kullanılmaya başlanacağını söyledi.

Özellikle sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçelerde sağlık çalışanlarının ciddi terör olaylarıyla karşılaştığına dikkati çeken Gümüş, "Sağlık personelimiz bütün yaralılara her türlü hizmeti vermekle ilgili bütün mücadeleyi veriyor. Bu arada çatışma ortamlarına da yaralı almak için gidiyor. Bu nedenle hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralanan personelimiz oluyor" diye konuştu.
Gümüş, söz konusu illerde ambulansların daha güvenli hale getirilmesi için Sağlık Bakanlığınca çalışma başlatıldığını anımsattı.
Bu çalışma kapsamında zırhlı ambulansların devreye alınacağını aktaran Gümüş, şöyle konuştu:
"Üç ambulansımız hızlı bir şekilde yapıldı. Birini Cizre, birini Nusaybin, birini de Diyarbakır'ın Sur bölgesine vereceğiz. Şu an üç ambulans devreye giriyor, önümüzdeki süreçte yine 12 zırhlı ambulans daha hazırlanıyor. Önemli olan özel durumlarda ve terör olaylarında sağlık personelimizin güvenliğinin sorunlu olduğu alanlarda bu ambulanslarımızı kullanacağız."
Gümüş, terör olaylarına rağmen sağlık personelinin 7 gün 24 saat esasıyla görevlerini cansiparane sürdürdüğünü vurgulayarak, sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...