Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "bimekan" durakları evsizlere sığınak oldu

Düzenleyen:
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin "bimekan" durakları evsizlere sığınak oldu

YAŞAM Haberleri

Antalya’da gece sıcaklığının 1 dereceye kadar düşmesi sonucu "bimekan" olarak adlandırılan evsizler, Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda misafir edildi. Bazı bimekan şahıslar ise şehir merkezinde bulunan kapalı toplu ulaşım duraklarına sığındı.

Antalya’da gece sıcaklığının 1 dereceye kadar düşmesi ve soğuk havaların tüm yurdu etkisine alması bimekan şahısları zor durumda bıraktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, dondurucu soğukların yaşandığı bugünlerde dışarıda yaşamak zorunda kalan vatandaşlara kucak açtı. Atatürk Kapalı Spor Salonu, evsiz vatandaşların hizmetine sunulurken, evsizlerin yeme içme, konaklama ve giyim ihtiyaçları giderildi. Ayrıca bazı mekansız vatandaşlar soğuk havadan korunmanın farklı yollarını tercih etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin belirli noktalarına yapılan kapalı toplu ulaşım duraklarına sığınan bazı bimekan şahıslar ise, 2-3 kişilik gruplar halinde bankların üzerinde uyudu. Polis ve zabıta ekipleri sokakta kalan ve zor durumda olan bimekan şahısları kapalı spor salonuna taşıdı. 

“BELEDİYE BİZE ANNE BABA OLDU” 
Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 1 aydır misafir olarak kalan Orhan Zincirkıran, belediyenin kendilerine anne baba olduğunu ifade etti. Zincirkıran, “Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun bize güzel ve sıcak bir ortam sağladı. Bizlere yemek, giyim ve konaklama yardımında bulunuyor. Bize iş olanağı sağlıyorlar. Aramızda yaşlılar var onlara gayet iyi bakıyorlar. Burada herkes çok rahat. Belediye bize anne baba oldu. İşe gidiyoruz. İşi olmayana da ellerinden geldikleri kadar iş olanağı sağlamaya çalışıyorlar” dedi. 
“İLK OLARAK BARINMA İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ” 
Soğukların başlamasıyla beraber bimekan şahıslara barınma evleri açtıklarını dile getiren Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Uzmanı İsrafil Pehlivan, günde ortalama 25-30 bimekan şahsı kabul ettiklerini söyledi. İlk olarak mekansız vatandaşların barınma sorunlarını çözmeye çalıştıklarını belirten Pehlivan, “Burada soğukların başladığı dönemlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel’in talimatıyla dışarıda soğuktan olumsuz etkilenen arkadaşlarımıza böyle barınma evleri açıyoruz. Hemen hemen her kış döneminde böyle geçici barınma evleri açıyoruz. İlk etapta barınma daha sonra ise yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Çok zaruri durumlarda giyim yardımında da bulunuyoruz. Soğuklar bitinceye kadar burada kalıyorlar. Soğuklar bittikten sonra belediye bünyesinde sosyal hizmetlere başvuruyorlar. Biz de başvuruları değerlendirip sosyal hayata uyum konusunda önlerinde engel varsa mesleki müdahalelerde bulunuyoruz. 155 ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta birimine ihbarlar sonucu biz bunları değerlendiriyoruz. Saat konusunda herhangi bir kısıtlama yok. Sabahın birinde bile gelseler biz onları kabul ediyoruz. Günde ortalama 25-30 bimekan vatandaşımızı kabul ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...