Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meteoroloji açıklama yaptı: Kar yağışı devam edecek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: iha
Meteoroloji açıklama yaptı: Kar yağışı devam edecek mi?

YAŞAM Haberleri  / iha

Türkiye’nin, yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin yarın sabah saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının; hafta başından itibaren ülke genelinde artacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yarın, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Eskişehir, Isparta, Burdur ve Hakkari çevreleri ile Antalya’nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege’de yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Trakya kesiminde yoğun kar, Kıyı Ege ile Çanakkale çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege’de güney, Marmara’nın kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

04.01.2016 Pazartesi, Ülkemiz genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

05.01.2016 Salı, Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların; genellikle yağmur, Ege ve Akdeniz kıyılarında sağanak yağış, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli sağanak yağış şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bekleniyor.

06/07/08.01.2016, Ülkemizin büyük bir kesiminde görülmeye devam edecek olan yağışların; doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının; yağışlı sistem ile birlikte ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor" denildi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...